Lopov treći po glasovima, Rajin izbor treći na listi

Svjetlana Tadić
Lopov treći po glasovima, Rajin izbor treći na listi

Banjaluka - Kopiranje sapunica, besmisleni slogani, te neobični nadimci bili su pun pogodak, jer su donijeli glasove birača pojedinim kandidatima za odbornike na proteklim izborima i to vjerovatno više nego što su i sami očekivali.

Primjer za to je Faruk Tokumbo Shokunbi, koji je bio kandidat na odborničkoj listi SDP-a u Bihaću, a koji je postigao izuzetan rezultat i završio na petom mjestu po broju osvojenih glasova, osvojivši 1.261 glas.

Zanimljivo je da je Hamdija Lipovača, koji je obavljao funkciju premijera Unsko-sanskog kantona, dobio svega 815 glasova više nego što je dobio Faruk Tokumbo Shokunbi.

Kandidata SBB-a za opštinsko vijeće u sarajevskoj opštini Novi Grad Nedim Dizdarević, kojeg je inspirisala poznata hrvatska serija "Larin izbor" prilikom osmišljavanja predizbornog plakata, osvojio je 759 glasova.

Dizdarevićeva slika i slogan koji su bili prilagođeni reklami za seriju, pa je "Larin" postao "Rajin izbor", proizvela je očekivan rezultat i on je završio kao treći po broju osvojenih glasova na odborničkoj listi SBB-a u opštini Novi Grad Sarajevo.

Jedan od zanimljivijih slučajeva je svakako SDS-ov kandidat za odbornika u opštini Teslić Bogdan Đukić, koji se na predizbornom plakatu pohvalio nadimkom Lopov.

Lopov je na izborima osvojio 1.053 glasa i treći je po broju osvojenih glasova za teslićku skupštinu, a zanimljivo je da je malo više od Đukića, 1.203 glasa osvojio bivši predsjednik Narodne skupštine Dušan Stojičić, čime je zauzeo drugo mjesto po osvojenim glasovima.

Još jedan od kandidata SDS-a za odbornika s nadimkom je Milan Kovačević zvani Subi koji je bio kandidat za Skupštinu opštine Istočno Novo Sarajevo. Subi je osvojio 353 glasa i završio na osmom mjestu po broju osvojenih glasova za odbornike u ovoj opštini.

Po nadimku Maki poznat je Miodrag Manojlović iz Gradiške, gdje se kao pripadnik nacionalnih manjina kandidovao za odbornika. On je po broju osvojenih glasova drugi na listi nacionalnih manjina sa osvojenih 146 glasova, a kao drugi najvjerovatnije neće ući u Skupštinu.

Suspenzija

Nezavisni kandidat za načelnika Zenice Mirad Hadžiahmetović, koji je bio specifičan po tome što je pripremio potpuno neobičnu predizbornu kampanju u kojoj je doslovno obećavao kule i gradove, a na svojoj internet stranici biračima nudio i porno snimke, suspendovan je prije izbora i birači nisu mogli da glasaju za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana