U slijetanju autobusa u Hrvatskoj poginulo 12 osoba, više od 30 povrijeđenih

GS
Foto: Cropix

ZAGREB- Autobus poljskih registarskih oznaka učestvovao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu A4 Zagreb-Goričan u kojoj je poginulo najmanje 12 ljudi, prenose hrvatski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđene su 34 osobe.

Kako prenose hrvatski mediji, 12 unesrećenih je prebačeno u zagrebačke bolnice, po šest u KBC Zagreb i KB Dubrava.

Prema informacijama iz KBC Zagreb dovezeno im je 6 pacijenata, od kojih je nažalost jedan umro nakon pokušaja reanimacije. Jedan pacijent ima teški prelom potkoljenice i trenutno se nalazi na operaciji. Tinejdžerka je dovezena s nagnječenjem pluća, a CT je pokazao da ima i nagnječenje jetre kao i povrijeđenu slezenu pa će i ona morati na operaciju. Ostalih troje pacijenata imaju prelome, međutim oni ne zahtijevaju operativne zahvate.

U KBC-u Zagreb zbog nesreće su otvorene dvije operacijske sale i pozvani su traumatolog i vaskularni hirurg.

U KB Dubrava takođe je dovezeno 6 pacijenata, svi su teško povrijeđeni, riječ je o dva muškarca i 4 žene. Jedna žena ima jako teške povrede, mora na operaciju, ima prelom karlice, natkoljenice i slomljena rebra tako da je smještena u jedinici intenzivnog liječenja. Jedan muškarac ima pomak kuka i prelom nadlaktice, jedan je dobio udarac u glavu i puno posjekotina po tijelu te je na promatranju.

Prema prvim informacijama, do slijetanja autobusa je došlo na potezu od Brezničkog Huma do Komina, u smjeru Zagreba, jutros oko 5.30č. U varaždinskoj Policijskoj upravi navode da je tačna lokacija između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Zasad nema zvaničnih informacija o uzrocima ove nesreće kao ni o okolnostima u kojima je do nje došlo, ali pretpostavlja se da je vozač najvjerovatnije zaspao za volanom.

Policija je na mjestu događaja vrši uviđaj, a na lokaciju su pozvane i ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasci koji pomažu u izvlačenju unesrećenih.

- Prema dosadašnjim informacijama, u saobraćajnoj nesreći je više osoba smrtno stradalo te je veći broj teško povrijeđenih. Na mjestu događaja je uz policijske službenike PU varaždinske i PU zagrebačke angažovano više ekipa Zavoda za hitnu medicinu s područja Varaždinske županije i Zagreba, kao i više ekipa vatrogasaca iz obje županije, saopštila je policija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana