Ilija Stanković, kandidat SDS-a za gradonačelnika Trebinja: Oporavak privrede na prvom mjestu

Vedrana Kulaga Simić
Ilija Stanković, kandidat SDS-a za gradonačelnika Trebinja: Oporavak privrede na prvom mjestu

Politika SNSD-a i onih koji ga podržavaju je dovela do ogromnih gubitaka i do ruba propasti gotovo sva javna preduzeća, te ostavila zaduženja potomcima do devetog koljena. To nas bitno razlikuje od njih i zbog toga građani treba da se odluče za promjene, da spriječimo dalje propadanje i obezbijedimo rast i razvoj našeg grada i naše Republike Srpske.

Poručio je to za “Glas Srpske” kandidat SDS-a za gradonačelnika Trebinja Ilija Stanković, koji očekuje veliku izlaznost i velike promjene, odnosno pobjedu opozicije u trci za čelnu poziciju u gradu i za odbornička mjesta.

- Stanje u Trebinju je veoma loše. U protekle četiri godine nema nijedne investicije u realni sektor, malo je investirano u infrastrukturu, broj zaposlenih u javnom sektoru, odnosno u administraciji i ustanovama je drastično povećan pred izbore, a grad je, za ove četiri godine, enormno kreditno zadužen sa čak 12 miliona maraka - istakao je Stanković.

GLAS: Stalno ističete da će pomoć privrednicima, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta biti prioriteti. Šta konkretno planirate?

STANKOVIĆ: Ekonomski oporavak i privredni rast su prioriteti nad prioritetima. Pomoći ću svim investitorima u privredne kapacitete, bilo da se radi o novim ili postojećim, direktno iz budžeta grada i to stimulacijama, subvencijama, podsticajima, grantovima i na sve ostale zakonom dozvoljene načine.

GLAS: Kako ocjenjujte političke rivale?

STANKOVIĆ: Politički rivali ili stranke koje će podržati kandidata SNSD-a su pod istim kišobranom, sa istim programom, sa jednim izvorom finansiranja sopstvenih kampanja. To je praktično jedna politika koja je dovela do demografske katastrofe u Srpskoj i urušavanja privrede.

GLAS: Ako dobijete podršku birača, koji ćete prvi potez povući?

STANKOVIĆ: Prvi potez nakon izbora i primopredaje biće reagovanje u smislu pružanja pomoći zdravstvenom sistemu. Svjedoci smo da vlast na svim nivoima nije adekvatno reagovala na pandemiju virusa korona. Ubjedljivo smo najgori u regionu. Nevjerovatan podatak je da je trebinjska bolnica imala samo 27 kreveta za najteže “kovid” bolesnike.

Garancija

GLAS: Čime garantujete da ćete, ako pobijedite, ispuniti sve što ste obećali?

STANKOVIĆ: Ličnim društvenim i privrednim angažovanjem, odnosno ispunjenjem ranije datih obećanja i rezultatima koje sam postigao dok sam radio odgovorne poslove. To su garancije i za ova obećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana