Članice banjalučkog plesnog kluba “Blok” najbolje u regionu: Na podijumu zasijale sa sedam medalja

Katarina Šaponja
Foto: Ustupljena fotografija

BANjALUKA - Zavidno umijeće majstora podijuma obilježilo je minulog vikenda međunarodno takmičenje “Summer Dance Open” u Rijeci, gdje su djevojčice iz banjalučkog plesnog kluba “Blok” zasijale, osvojivši čak sedam medalja i specijalne nagrade.

Sa više od 5.000 takmičara, iz različitih disciplina i starosnih kategorija, ovo takmičenje je bilo pravo polje za pokazivanje umijeća u hip-hopu, modernom baletu i šou densu. U kategoriji hip-hopa ekipa “Bloka” postigla je izvanredne rezultate sa pet pobjeda i to u grupama za djecu, juniore i solo juniore. 

- U kategoriji solo juniori, srebro je osvojila takmičarka Elena Tica, dok je Milica Ritan ponijela bronzu - naveli su iz ovog kluba.

U kategoriji solo djeca, srebro je osvojila Irina Obradović, a bronzu Nika Nišić, takođe, polaznice “Bloka”. Sjajan rezultat postigla je i hip-hop formacija “Gangsters”, osvojivši srebro i ostavivši ispred sebe samo plesače iz Slovenije, a sve koreografije hip-hopa treniraju ih Svetlana Vidić i Aleksandra Pilipović.

Kada je u pitanju ekipa modernog baleta, PK “Blok” je osvojio dva zlata i to za grupe moderni balet i šou dens, a pobjedničke koreografije modernog baleta potpisuje balerina Neda Uletilović.

- Djevojčice su u žestokoj konkurenciji ostavile iza sebe klubove iz cijelog regiona te još jednom pokazale da predan rad, trud i vježba donose rezultate - kazali su iz ovog kluba.

Nakon zvaničnog proglašenja, dodijeljena je i specijalna nagrada koju su osvojile Petra Čajić i Isidora Bulatović sa svojim solo izvedbama, a dodatno nagradu za najbolju i najtalentovaniju plesačicu na cijelom takmičenju osvojila je takođe Petra Čajić.

- Sada kada su se malo slegli utisci i kada svi prepričavamo lijepe događaje sa takmičenja, mogu samo da zahvalim na divnom iskustvu i fenomenalnom danu kojeg još nisam svjesna - rekla je Čajićeva.
Kako kaže, u svim plesnim tačkama davala se cijela, igrala je svim srcem i trudila se da bude sve bolja i bolja, što se na kraju isplatilo.

- Od malih nogu sam voljela muziku i pokrete. Plesom sam počela da se bavim sa osam godina i kada sam vidjela kako izgleda trening plesa, bila je to ljubav na prvi pogled - pojasnila je Čajićeva.
Ona ističe kako voli muziku, note, igru, ples te je tražila način da ispolji svoju kreativnu stranu i da zadovolji svoju potrebu za fizičkom aktivnošću, tako da je sve to pronašla u hip-hopu.

- Od mog prvog treninga do sada hip-hop je sastavni dio mog dana. Ples me opušta i čini me srećnom - rekla je ona. 
Balerina Ana Đudurović, koja je sa svojim drugaricama osvojila zlato, opisala je svoje prvo takmičenje i kao čarobno iskustvo.

- Idem redovno na treninge, na kojim stalno ponavljamo i vježbamo koreografije. Nastupale smo nekoliko puta zajedno i svaki put smo bile još bolje, jer se trudimo i dajemo sve od sebe - rekla je Đudurovićeva. 

Predsjednica PK “Blok” Jelena Stojaković izrazila je veliku zahvalnost trenerima i koreografima koji su izgradili ovaj pobjednički tim te kazala kako vjeruje da će pobjede nastaviti da se nižu.

- Ovo je veliki uspjeh za cijeli klub i našu djecu, ali i njihove roditelje, koji su nas bodrili sa tribina i navijali svim srcem - kazala je ona. 

Već sljedećeg vikenda ekipa ovog plesnog kluba se takmiči na turniru LDF open u Vitezu, nastavljajući svoj put ka novim plesnim izazovima.

Timski duh

Ana Đudurović je rekla da je timski rad vrlo bitan. 

- Potrebno je da svi članovi grupe budu ujednačeni i da se cijeli tim gleda kao cjelina. Da biste uspjeli u tome, svi članovi grupe moraju dati sve od sebe, a to podrazumijeva milion ponavljanja, vraćanja i vježbanja koji su sastavni dio dobre koreografije koja nam donosi pobjedu. Mi uvijek gledamo jedna u drugu kada imamo nastup. Ako neko ne zna, vidjeće od drugarica i plesati tako. Zato smo kao grupa super i pomažemo jedne drugima, da što bolje uradimo koreografiju - kazala je Đudurovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana