Cicko nestao ispred suda - traži ga cijela Banjaluka, vlasnica nudi nagradu

Anita Janković Rečević
Foto: Ustupljena fotografija

BANjALUKA - Oglas koji je sinoć objavljen na popularnoj „Fejsbuk“ stranici "Izgubljeno pronađeno Banjaluka", a u kojem vlasnica traži papagaja kojeg je neko uzeo ispred banjalučkog Okružnog suda izazvao je veliku pažnju. "Glas Srpske" saznao je detalje ovog neobičnog, a pomalo i tužnog slučaja.

U potragu za plavim papagajem pod imenom Cicko, koji je nestao u nedjelju digla se cijela Banjaluka , a njegova vlasnica pronalazaču nudi 50 KM.

Stanovnici banjalučkog naselja Obilićevo u nedjelju popodne proveli su sate u potrazi za Cickom.

-Pagagaj je bio je u svom kavezu na balkonu, kao i obično. Kavez je, međutim nekako spao, vratašca su se otvorila i on je odletio. Čitav komšiluk i pola Mejdana (Obilićeva) se priključilo u potrazi ali nismo uspjeli da ga uhvatimo. U jednom momentu smo ga čuli da doziva svoju vlasnicu, koju oslovljava sa Diko, ali nismo ga locirati. Na okolnim stablima bilo je dosta vrana, pa se on jadničak i uplašio - ispričala je mlada Banjalučanka koja je objavila oglas u ime komšinice - vlasnice ptice, starije gospođe koja stanuje u blizini poznatog ugostiteljskog lokala "Klub 22", gdje je Cicko i nestao.  

Mlada Banjalučanka kaže da je, nakon što su uvidjeli da ne mogu pronaći pticu, na svim društvenim mrežama oglasila njen nestanak.

- Sinoć me pozvala jedna gospođa koja radi u kafiću  "Pod lipom" koji se nalazi pored Okružnog suda i rekla mi da je papagaj juče ujutro sletio pored zgrade suda ali da ga je jedan čovjek, koji je inače povremeni gost tog lokala, stavio u auto i odvezao uprkos tome što su mu govorili da to ne radi i da se vidi da je ptica pitoma i nečije vlasništvo. Kontakt tog čovjeka nemamo, pa smo odlučili da ga na ovaj način pronađemo - istakla je djevojka.

Još jednom  je  zamolila tog čovjeka da vrati papagaja, koji je vlasnici poput člana porodice s obzirom na to da je s njim stanovala posljednjih šest godina.

Mlada Banjalučanka je dodala da vlasnica slučaj nije prijavila policiji,  te da je rastresena zbog nestanka ptice, kao i da je spremna novčano nagraditi pronalazača.

- Žena živi sama, izdržava se čuvanjem kućnih ljubimaca i 50 KM koje je spremna izdvojiti je i više nego previše imajući u vidu njen skroman kućni budžet - kazala je ova Banjalučanka i kazala da Cicko priča, da je mažen i pažen, te da nikom ne bi koristio osim svojoj vlasnici koju je u nedjelju nakon nestanka uporno dozivao. 

Svi koji imaju neče informacije o papagaju mogu da kontaktiraju "Fejsbuk" stranicu "Izgubljeno pronađeno Banjaluka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana