Ljeto u Trebinju uz čaroliju klasične muzike

Ilijana Božić/agencije
Ljeto u Trebinju uz čaroliju klasične muzike

TREBINjE - Najljepše melodije klasične muzike Baha, Rosinija, Bramsa i Štrausa u izvođenju svjetskih muzičara u okviru 4. Međunarodnog muzičkog festivala i ljetne škole "Music and More Summer Fest" obilježile su početak avgusta u Trebinju, a publika će do subote imati priliku da uživa u ovoj muzičkoj magiji.

Ova manifestacija održava se na više lokacija u Trebinju, a prenesena je i u Mostar, gdje je održan koncert u nedjelju uveče ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače.

Učesnici ovogodišnjeg festivala su poznati muzičari iz Maroka, profesori sa Univerziteta iz Arizone, Portlanda, Origona te studenti iz Kine, Venecuele, Amerike, Švajcarske, Hrvatske i Srbije.

Čarobna atmosfera vladala je uz zvuke Štrausa i Lanera na austrougarskoj večeri u Muzeju Hercegovine, a publika je bila očarana i na Crkvini kod Hercegovačke Gračanice, odakle se pruža nestvaran pogled na Trebinje, gdje su u divnim melodijama klasične muzike uživali uz zalazak sunca.

Program se nastavlja i dalje pa će trebinjska publika imati priliku da uživa u predivnoj atmosferi večeras, kada će u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, u 20.30 časova, početi koncert resitalske i kamerne muzike, a sutra u isto vrijeme moći će da se prepuste zvucima klasične muzike u Muzeju Hercegovine.

Koncert laureata biće izveden u petak u Kulturnom centru Trebinje, a direktorica Međunarodnog muzičkog festivala "Music and more Summer Fest" Tatjana Ranković gostujući na trebinjskom radiju izjavila je da se nada da će naredne godine takmičenje biti prošireno i na duvački orkestar.

Manifestacija će biti zatvorena u subotu u porti Sabornog hrama, gdje će biti održano veliko finale ovogodišnjeg festivala na kojem će između ostalog biti izvedeno i novo djelo Jonela Petroja "Srce", koje čini poezija deset srpskih pjesnika uz gudački orkestar.

Džez

Trebinje će od 24. do 28. avgusta ugostiti džez muzičare iz regiona na prvom "Trebinje džez festivalu". Publici će se predstaviti Jovan Maljoković i Balkan salsa bend, Marko Luis, Kombajn kvartet, Lena Kovačević i Vasil Hadžimanov. Glavni program festivala biće održan na pet lokacija, a publici će ulaz biti besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana