Izložba Dušana Markovića otvorena u Banjaluci: Umjetnost u basni

G.S.
Izložba Dušana Markovića otvorena u Banjaluci: Umjetnost u basni

BANjALUKA - Izložba “I'm not a fox, I'm a news” akademskog slikara i vajara Dušana Markovića iz Beograda otvorena je u velikom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

O ovom umjetničkom projektu u čijem opisu je basna govorili su urednik likovnog programa Banskog dvora, akademski slikar Slobodan Vidović i autor, a izložbu je otvorio direktor Banskog dvora Mladen Matović.

- Lisica (Vulpes Vulpes) u bliskom srodstvu je s medijskim prostorom te s njima ima mnogo sličnih karakteristika. Velika vest je da na medijskoj sceni nanosi velike štete političkoj korektnosti. Poslastica su joj i krupne dezinformacije. Kod nas nezavisna lisica pokriva celu Srbiju, a najviše je ima u lovištima na stranicama dnevne štampe. Lisica je hitra i okretna, oprezna i odvažna, a njena lukavost je najpoznatija odlika. Dobro skače, penje se, a po potrebi i menja stranačku pripadnost. Sve ove odlike lisicu svrstavaju u najopasnije predatore u svakom informativnom programu. Lovi zečeve, fazane, jarebice, mlade ambiciozne medijske poslušnike, takođe uništava i jaja ptica rugalica koje se gnezde na mreži. Iz zemlje vadi miševe i partijske krtice, a u nedostatku bolje hrane jede žabe, guštere, puževe i teoretičare zavera - zabilježio je autor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana