Dodijeljene nagrade na "Glasovom" Sajmu knjige: "Moštanica" za "Sabrana dela" Stanislava Krakova

Ilijana Božić
"Moštanica" za knjigu "Sabrana dela"
Foto: V. Tripić | "Moštanica" za knjigu "Sabrana dela"

BANjALUKA - Tradicionalne sajamske nagrade za najbolja izdanja i izdavače dodijeljene su u Sportskoj dvorani "Borik", na 26. Međunarodnom sajmu knjige u organizaciji "Glasa Srpske".

O najboljima je odučivao žiri koji su činili književnik Mirko Vuković, profesor Igor Simanović i Mijana Kuburić Macura.

Sajamsku nagradu "Moštanica" za izdavački poduhvat dobila je knjiga "Sabrana dela", Stanislava Krakova u izdanju "Službeni glasnik" iz Beograda, a priznanje predstavniku ove izdavačke kuće Uglješi Davidoviću uručio je direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović.

Priznanje "Liplje" za savremenu književnost dodijeljeno je knjizi "Plač mačke božije" Đorđa D. Sibinovića, takođe u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda. Ovo priznanje uručila je glavna i odgovorna urednica u "Glasu Srpske" Borjana Radmanović Petrović.

Najbolja knjiga za djecu  "Miš lavljeg srca" Rejčela Brajta i Džima Filda, ovjenčana je priznanjem "Gomionica", a izdavač ovog djela je "JPJ" iz Beograda, kojem je nagradu uručio zamjenik glavne i odgovorne urednice u "Glasu Srpske" Žarko Marković.

Sajamska nagrada "Stuplje" za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti pripala je knjizi "I evo ja sa vama" Vladislava Topalovića i Darka Ristova Đoga, u izdanju Univerziteta u Istočnom Sarajevu- Pravoslavni bogoslovski fakultet Sveti Vasilije Ostroški. Topaloviću je priznanje uručila rukovodilac Sajma knjige Petra Ivić.

Ove godine, "Glas Srpske" po prvi put je dodijelio i novu nagradu, koja nosi ime "Krupa" za najbolju promociju na ovogodišnjem Sajmu knjige, a pripala je takođe "Službenom glasniku" iz Beograda. Ovo priznanje dodijeljeno je za realizovanje promocije "Uspon jedne ideje - sloboda i samostalnost Republike Srpske i uloga Milorada Dodika" čiji su autori Nenad Kecmanović, Aleksandar Vranješ i Željko Budimir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana