Banjalučko studentskog pozorište: Preminuo legendarni sekretar i glumac Branko Bojat

GS
Banjalučko studentskog pozorište: Preminuo legendarni sekretar i glumac Branko Bojat

SOMBOR - Legendarni sekretar i glumac Studentskog pozorišta iz Banjaluke Branko Bojat (68) poslije kraće i teže bolesti preminuo je u Somboru.

Prema njegovoj posljednjoj želji urna će biti pohranjena u Aleji sećanja u Novom Sadu u krugu najbližih, dok će komemoracija u dogovoru sa članovima Brankove porodice biti održana 10. jula od 12 časova u podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Bojat je rođen 1953. godine u Bojatima, Crna Gora. Pohađao je Gimnaziju "Stojan Cerović" u Nikšiću i studirao na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci. Na profesionalnu funkciju u Banjoj Luci stupio je 1978. godine kao tehnički sekretar UKUD-a "Ivica Mažar" koje je djelovalo u okviru "Univerziteta Đuro Pucar Stari" u Banjaluci.

U Studentskom pozorištu  u Banjaluci bio je aktivan kao glumac amater i igrao je u deset predstava: "Molim partiju da me primi u svoje redove", "Arif Tamburija", "Analfabeta", "Ma dara", "Crveni kesten", "Na pučini", "Odumiranje međeda", "Magbet", "Duga je noć" i "Dabling", a nastupao je i u Narodnom pozorštu Bosanske Krajine u predstavama: "Veliki briljatni valcer" i "Spasilac" gdje je igrao zajedno sa takođe legendarnim glumcima Ademom Ćejvanom, Enverom Petrovcijem i Draganom Jovičićem. Banjalučka publika u Studentskom pozorištu najviše će ga pamtiti po ulogama Debelog brodolomnika iz Mrožekove predstave "Na pučini", te Stojka/načelnika u srezu u Ćopićevom komadu "Odumiranje međeda". Posljednih godina živio je i radio u Odžacima u Srbiji.

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana