Komšinica Slaviše Ćuluma svjedočila na suđenju Šakiću: Maskirani dvojac izviđao mjesto ubistva

Nebojša Tomašević
Foto: Skrinšot

BANjALUKA - Dva maskirana muškarca viđena su u blizini mjesta ubistva Slaviše Ćuluma (36) iz Banjaluke 18 dana prije zločina, ispričala je u Okružnom sudu na suđenju optuženom za ubistvo Siniši Šakiću (36) svjedok tužilaštva Ljuba Opačić, koja živi blizu Ćulumove kuće u Dragočaju.

- To jutro sam krenula u grad da platim ratu kredita i znam da je bio 27. april. Idući putem čula sam neke glasove te sam naišla na dva muškarca koji su mi rekli: "Dobro jutro". Imali su skafandere i kape na glavi, koje su im prekrile lice te su se samo vidjele oči i nos. Stajali su pored puta u šumici - kazala je Opačićeva.

Pojasnila je da je mjesto gdje ih je vidjela udaljeno oko 200 do 300 metara od mjesta gdje je ubijen Ćulum.

Dodala je da ih ne bi mogla prepoznati, jer im nije ni vidjela lice te da nije čula šta su pričali.

Svjedoci Dragomir Cvijić i Milovan Stanojević ispričali su da su nekoliko dana prije nego su čuli za ubistvo viđali motocikl kakav je nakon zločina prikazivan na vijestima, a za koji je rečeno da su ga vozili napadači. 

Prema optužnici Šakić je zajedno sa nepoznatom osobom s motociklom izviđao mjesto ubistva.

Svjedok Cvijić koji radi u Nacionalnom parku "Kozara" kazao je da je dan prije ubistva, 14. maja pored njega prošao motocikl koji je sutradan vidio na vijestima. 

Motocikl je, kako je pojasnio, prošao dok je bio na radnom mjestu na ulazu u nacionalni park iznad Kozarca kod Prijedora.

- Bilo ih je dvoje, a zadnji je imao ruksak. Na sebi su imali kožno odijelo i crne kacige. Sutradan sam vidio na vijestima da je ubijen neki momak i prikazan je motocikl koji sliči onom koji je prošao pored mene - rekao je Cvijić.

Dodao je da je poslije gledao taj motocikl na snimcima video-nadzora na radnom mjestu, a koji je kasnije uzela policija.

Tužilac Snježana Petković kazala je da je u istrazi rekao da su imali odijela maskirne boje, a ne kožne. Svjedok je kazao da misli da su ipak imali kožna odijela, "crnkasto-sive boje".

Stanojević je ispričao da je dva dana, 13. i 14. maja prošle godine, viđao motocikl kako prolazi pored njegove kuće, koja se nalazi između Turjaka i Podgradaca.

- Toga dana ujutro sam vidio da je ubijen neki čovjek i sliku motora koji liči na onaj koji me prošao. Bila su dva krupnija muškarca i zadnji je imao maskirni ruksak, a oba su imali crne jakne i jedan maskirne pantalone - rekao je svjedok Stanojević. 

Dodao je da misli da se radi o velikom skuteru.

OPTUŽNICA

Sinišu Šakića terete da je Slavišu Ćuluma usmrtio 15. maja prošle godine, zajedno sa nepoznatom osobom kada su mu pripremili zasjedu nedaleko od kuće u šumi u Dragočaju.

Kada je Ćulum naišao, na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica i usmrtili ga.

U optužnici stoji da su zločin pripremili i dogovorili te nabavili oružje, municiju i motocikl kojim je izviđao mjesto gdje su planirali likvidaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana