Policajac uhapšen zbog polne zloupotrebe maloljetne osobe

Nebojša Tomašević
Policajac uhapšen zbog polne zloupotrebe maloljetne osobe

BANjALUKA – Policijski službenik Z.P. iz Banjaluke te žena E.V. iz Sarajeva uhapšeni su zbog seksualne zloupotrebe maloljetne osobe i navođenja na prostituciju, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka terete ih da su počinili krivična djela protiv polnog integriteta na štetu  maloljetnog lica.

- Nakon završene kriminalističke obrade  E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj o krivičnom djelu  navođenje djeteta na prostituciju, dok je protiv  Z.P. podnesen izvještaj o krivičnom djelu  polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina. Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, isti će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u okviru istrage na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci i saglasnsot tužioca na više lokacije u Banjaluci pretresene stambene i druge prostorije koje koriste lica lišena slobode.

- Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku- navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana