Vatrogasci pet sati izvlačili žrtve iz olupine

Jelena Stanić
Vatrogasci pet sati izvlačili žrtve iz olupine

LjUBUŠKI - Vozač “golfa” Kristijan B. (26) iz Ljubuškog poginuo je, a njegov suvozač i sugrađanin Ante G. (22) teško je povrijeđen kada su automobilom sletjeli s puta u Lisicima kod Ljubuškog, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko ponoći, a prema navodima pojedinih medija ljekari se bore za život Ante G.  Saznajemo da su nakon slijetanja unesrećeni mladići ostali zarobljeni u potpuno smrskanom automobilu. Ljubuški vatrogasci su ih  punih pet sati izvlačili iz olupine, a  kada su uspjeli da dođu do njih vidjeli su da je Kristijan B. mrtav.

Prema riječima izvora bliskog istrazi,  Ante  G. je bio u dosta teškom stanju i vatrogasci su se namučili da ga izvuku.

- Bukvalno su lim  morali  sjeći centimetar po centimetar kako bi izvukli mladića, a da ga dodatno ne ugroze. Bila je to prava borba s vremenom  kako bi  ga što prije odvezli u bolnicu - kazao je ovaj izvor.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona su saopštili da uzrok nesreće još uvijek nije utvrđen i da će to biti poznato nakon istrage.

- Tužilac  je naredio obdukciju tijela K. B. Naređeno je i vještačenje automobila - rekli su u policiji ne navodeći više detalja.

Osim ove stravične nesreće, iste noći samo nekoliko časova ranije je povrijeđen motociklista M. H. (25) iz Banovića. Nesreća se dogodila u naselju Jezero, a do nje je došlo kada je on iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad motociklom i pao na asfalt. 

- Povrijeđeni M. H. je nakon nesreće prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje mu je ukazana pomoć nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Isti dana zabilježena je saobraćajna nesreća kod  Konjica u kojoj su lakše povrijeđene tri osobe kada je “pežo” u kojem su bili sletio s puta i udario u betonski stub u mjestu Idbar. Za volanom je bila Ć. E. koja je povrijeđena kao i njene saputnice O. S. (25) i Ć. S. E (25).

Bijeljina

Vozač K. C. povrijeđen je pri slijetanju “forda” sa puta u  Ruhotini kod Bijeljine, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.  

Nesreća se dogodila u utorak u 21 čas, a alkotestiranjem utvrđeno je da je povrijeđeni vozač imao 1,78 promila alkohola u krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana