Ucjenjivao djevojku da će objaviti njene golišave slike

N.R.
Ucjenjivao djevojku da će objaviti njene golišave slike

KISELjAK - Ivan K. (57) optužen je da je u novogodišnjoj noći sa telefona L. V. poslao sebi na mobilni telefon fotografije na kojima je ona naga, te od nje zauzvrat tražio seksualne usluge i novac kako te fotografije ne bi dalje dijelio na društvenim mrežama.

Sve se dogodilo u Kiseljaku, a Opštinski sud u Kiseljaku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, koja Ivana K. tereti za krivično djelo ucjena.

Prema navodima optužnice, za vrijeme dok se nalazio u stanu oštećene u Kiseljaku, Ivan K. iskoristio je nepažnju L. V, te sa njenog mobilnog telefona na svoj poslao fotografije na kojima je ona pozirala bez odjeće.

Potom je od djevojke tražio da mu pruža seksualne usluge, ali i da mu da novac. Ukoliko ona tako ne postupi, zaprijetio joj je da će njene fotografije podijeliti na društvenim mrežama i među prijateljima.

U optužnici se dodaje da je optuženi muškarac, nakon što oštećena nije postupila po njegovim zahtjevima, odlučio da poznanicima A. K. i Ž. V. putem društvenih mreža pošalje dvije eksplicitne fotografije ove ucijenjene djevojke.

Ona je Ivanu 12. januara ove godine uplatila 100 KM kako ne bi dalje širio njene fotografije. 

Međutim, on je i dalje nastavio da je ucjenjuje, a tada je djevojka odlučila da slučaj prijavi, nakon čega je ucjenjivač priveden u policiju.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana