Ubijeni prijedorski kriminalac imao neraščišćene račune iz zatvorskih dana

Nevena Reljić
Ubijeni prijedorski kriminalac imao neraščišćene račune iz zatvorskih dana

PRIJEDOR - Unakaženo tijelo Prijedorčanina Mihajla Stupara zvanog Šmit (47) pronađeno je jutros na obali rijeke Sane u prijedorskom naselju Raškovac, a spekuliše se da je mogući motiv ubistva osveta zbog neraščišćenih računa iz zatvorskih dana.

Kako nezvanično saznajemo, njegov leš sa napuknutom lobanjom pronašla je grupa mladića koja je krenula na pecanje. Sumnja se da je najprije pretučen bejzbol palicom, pa pregažen automobilom zbog čega je od glave do pete imao teške povrede. Mjesto, na kojem se radio uviđaj, široko je stotinak metara, a posvuda su bili tragovi krvi te se utvrđuje tačna lokacija na kojoj je Stupar ubijen.

- Tijelo je pronađeno sa smrskanom glavom, odnosno višestrukim povredama koje su najverovatnije nanesene tvrdim predmetom, moguće bejzbol palicom - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema informacijama iz istrage, Stupar je u Raškovcu viđen noć prije ubistva. Pretpostavlja se da se dogovorio s nekim da se nađu u tom naselju, nedaleko od mjesta gdje je otkriveno njegovo tijelo. Tu su uočeni tragovi borbe i tragovi krvi na zemlji. Spekuliše se da je mogući motiv ubistva osveta zbog neraščišćenih računa iz zatvorskih dana.

- Stupar je nedavno izašao iz zatvora i navodno je imao problema sa ostalim zatvorenicima. Priča se da je mnoge “drukao” zbog čega je iz zatvora naručeno njegovo ubistvo - kazao je ovaj izvor.

Portparolka Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević rekla je da je policiji u 10.05 časova prijavljeno da je u naselju Raškovac pronađeno tijelo muškarca.

- Na mjestu zločina pronađeni su predmeti koji ukazuju na ubistvo. Uviđajem je rukovodio tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor - rekla je Alendarevićeva. Saznajemo da bi danas trebalo da bude urađena obdukcija.

Stupar je od ranije poznat policiji. Pao je u akcija “Kondor 1” 2015. godine zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila švercom marihuane, heroina i spida. Učestvovao je u obračunu prije tri godine kada je došao izboden u prijedorsku Opštu bolnicu i zatražio pomoć, a nakon toga policiji otkrio da se sukobio sa sugrađanima Vanjom Vukovićem i Daliborom Railićem. 

Tetovaže

Prijedorčani za ubijenog Mihajla Stupara kažu da je više vremena proveo u zatvoru nego kod kuće.

- Razveo se od žene, a po gradu se pričalo da je maltretirao nju i sina. Pamtim ga po tome da se uvijek bavio nekim mutnim poslovima, da je vozio motor posljednjih godina i da je bio sav istetoviran - rekao je Prijedorčanin koji nije htio da mu otkrivamo identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana