U Banjaluci uhapšena dva lica iz Poreča

G.S.
U Banjaluci uhapšena dva lica iz Poreča

BANjALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali F.K. i M.Č. iz Poreča, zbog toga što je za licem M.Č. bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa.

Nakon završene kriminalističke obrade ova lica će biti predata Terenskom centru za strance – Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ova lica su uhapšena juče prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka kada je policija izvršila kontrolu putničkog automobila marke "BMW" kojim je upravljalo lice F.K. iz Poreča, a kao suvozač u vozilu nalazio se M.Č.

Prema informacijama potrala srpskainfo.com, banjalučka policija uhapsila je Filipa Kalnaka i Miju Čabraja iz Poreča u Hrvatskoj, a taj dvojac se dovodi u vezu sa veoma teškim krađama i krivičnim djelima počinjenim posljednjih godina na području Hrvatske.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog automobila marke "folksvagen golf" kojim je upravljalo lice čiji su inicijali K.M. iz Banjaluke.

Prilikom kontrole u vozilu je pronađen gasni pištolj bez dokumentacije, sa spremnikom za municiju.

Od lica K.M. oduzet je gasni pištolj, a slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji.

Na području Policijske uprave Banjaluka juče su evidentirana tri krivična djela, pet narušavanja javnog reda i mira i sedam saobraćajnih nezgoda, od kojih jedna saobraćajna nezgoda sa posljedicama po lica.

Policijski službenici Policijske stanice Potkozarje su 15 januara, preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i uhapsili lice čiji su inicijali R.K. iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krađa.

R.K. se sumnjiči da je 29.septembra 2020. godine otuđio četiri točka sa pneumaticima, vlasništvo oštećenog lica.

Kod ovog lica pronađena su i oduzeta četiri točka sa pneumaticima i vraćena oštećenom licu i o svemu je obaviješten dežurni tužilac.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana