Švercerima droge skoro 11 godina robije

Jelena Stanić
Švercerima droge skoro 11 godina robije

DOBOJ - Dobojlija Anđelko Miličević zvani Žico (28) osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora u Okružnom sudu u Doboju zbog šverca drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

On je uhapšen prošle godine u akciji "Teatar", sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem. Izricanju presude prethodio je sporazum  o priznanju krivice.

- Od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.730 evra i oko 6.000 dinara - navedeno je u presudi.  

Njih trojica su od marta do 18. juna 2019. godine švercovali drogu spid zbog čega su Mitrović i Majstorović ranije osuđeni na po tri godine zatvora.

Trojac je pao nakon što su pokušali drogu prodati prikrivenim istražiocima. 

- M. M. je kontaktirao jednog istražioca koji se predstavio pod pseudonimom te su ugovorili sastanak u motelu "M" na putu između Doboja i Sarajeva. Tada je M. M. kontaktirao dobavljača A. M. sa kojim ga je prethodno povezao K. M. - navodi se u presudi.

Mitrović je za početak prodao oko 100 grama spida istražiocu sa kojim se dogovorio za još jedno viđenje i prodaju kada mu je prodao još 500 grama istog narkotika. I u ovom slučaju dobavljač je bio Miličević. 

Ovaj trojac pao je 18. juna prošle godine u Karakaju kod Zvornika kada su od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko tri kilograma. Tada se nisu vozili glavnim putem ka Doboju kako bi izbjegli kontrole, ali ih je po dolasku ispred Mitrovićevog stana dočekala policija. 

Tada je pretresen stan, gdje su pronađena četiri pakovanja vojnog eksploziva, oko 260 grama spida, 90 grama kokaina, kofein i kreatin koji se dodaju smjesi narkotika, te predmeti za vaganje i pakovanja na kojima su se nalazili tragovi opijata.  

Prema informacijama iz istrage, tokom akcije "Teatar" ukupno su oduzeta 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac.

Zbog zaključenog sporazuma, sud je donio rješenje da se ukida pritvor u kojem je optuženi bio od 18. juna prošle godine do 12. februara 2020. godine, kada je donesena presuda. 
 

NASRNULI NA NOVINARE

Prilikom privođenja uhapšenog trojca u Okružno tužilaštvo Doboj, članovi njihovih porodica nisu mogli da savladaju emocije, pa je bilo suza, dozivanja tokom privođenja, ali i nastraja na medijske radnike u kojim umalo nisu nastradale kamere.

Kada su Anđelko Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović nakon hapšenja sprovedeni u Okružno tužilaštvo Doboj, tokom privođenja sestra jednog od njih je nasrnula na snimatelje televizijskih ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana