Pucao na slavlju, pa pogodio poznanika u stomak

Nebojša Tomašević
Pucao na slavlju, pa pogodio poznanika u stomak

FOČA - Milija K. iz Čajniča priveden je u policiju i ispitan zbog sumnje da je hicem iz pištolja ranio poznanika Vanju R. u mjestu Kozara u ovoj opštini, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Pucnjava se dogodila juče oko 16.30 časova, a prema našim informacijama radi se najverovatnije o slučajnom, a ne namjernom ranjavanju. Povrijeđeni Vanja R. je pogođen u stomak i smješten je u bolnici u Foči, a kako saznajemo nije životno ugrožen.

- Milija K. i Vanja R. su bili zajedno na nekom slavlju tokom kojeg je Milija pucao iz pištolja kako bi se proveselio. Nažalost, zbog nepreznosti ispaljeni hitac je pogodio u stomak njegovog druga Vanju - kazao je izvor bliztak istrazi.

Dodao je da je Milija K. kada je vidio šta se desilo, Vanju R. stavio u svoj automobil i povezao ga prema bolnici.

- Dovezao se do prve policijske patrole u Goraždu, a policajci su preuzeli povrijeđenog i odvezli u u Kantonalnu bolnicu Goražde gdje mu je ukazana prva pomoć - rekao je naš izvor.

Policijska uprava Foča, navodeći inicijale, saopštila je da Miliju K. sumnjiče za izazivanje opšte opasnosti. Istakli su da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog ranjavanja.

- Policija je uhapsila M.K. iz Čajniča zbog osnova sumnje da je iz pištolja ranio  R.V. takođe iz Čajniča. M.K. je nakon što je ustijerelio R.V. svojim vozilom ga  povezao do obližnje zdravstvene ustanove te je zahvaljujući policijskim službenicima Kantonalonog MUP-a Goražde povređeno lice smješteno u Kantonalnu bolnicu Goražde gdje mu je ukazana prva pomoć - saopštili su u iz policije.

Potvrdili su da je povrijeđeni kasnije smješten u Klinički bolnički centar u Foči gdje zadržan na liječenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana