Prnjavorčanka skočila sa trećeg sprata UKC-a

Nebojša Tomašević
Prnjavorčanka skočila sa trećeg sprata UKC-a

BANjALUKA- V. K. iz Prnjavora poginula je kada je rano jutros skočila sa trećeg sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Banjaluci, potvrđeno je "Glasu Srpske".

- Policiji je jutros oko 3.30 časova prijavljeno da je u Ulici 12 beba u Banjaluci smrtno stradala V. K. iz Prnjavora. Dežurni ljekar prijavio je policiji da je pacijent V. K. skočio kroz prozor sa trećeg sprata zgrade i da je na licu mjesta preminuo – rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić.

Policija je obavila uviđaj, kojem je prisustvovao i dežurni mrtvozornik, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

UKC je saopštio da je pedesettrogodišnja pacijentkinja V.K. bila hospitalizovana u kovid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC-a.

U saopštenju je navedeno da je noćas oko tri sata pacijentkinja V.K, koja je hospitalizovana juče u kovid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske, izvršila samoubistvo skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe.

U saopštenju se navodi da je tokom hospitalizacije pacijentkinja bila svjesna, orijentisana, komunikativna i bez znakova psihopatologije.

- Odmah nakon pada pacijentkinje, dežurna ljekarska ekipa izašla je na mjesto događaja i utvrdila smrtni ishod, nakon čega su u skladu sa procedurom pozvani predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su na licu mjesta izvršili uviđaj - navodi se u saopštenju UKC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana