Presuda batinašu iz Banjaluke sredinom juna

N. T.
Presuda batinašu iz Banjaluke sredinom juna

BANjALUKA - Suđenje Marku Bajiću iz Banjaluke (30), koji je optužen da je zajedno sa Milanom Lukićem (21) na smrt pretukao Dragana Gajića (61), nakon pauze zbog pandemije virusa korona, biće nastavljeno 8. juna u Okružnom sudu u Banjaluci.

Tada će odbrana i tužilaštvo da iznesu završne riječi u kojima će obrazložiti svoj stav o kažnjavanju optuženog i cijelom slučaju. Svi dokazi u ovom predmetu već su sprovedeni i Sud bi nakon iznošenja završnih riječi odbrane i tužilaštva trebao da presudu donese u roku od nekoliko dana.

Zbog pandemije virusa korona, iz Suda je najavljeno da će suđenje biti održano pod posebnim mjerama zaštite uz obavezno nošenje maski i rukavica i distancu od dva metra između svih prisutnih u sudnici. Prema optužnici Lukić i Bajić napali su sugrađanina Gajića 28. avgusta 2018. godine kod njegove zgrade u ulici Kosovke djevojke u banjalučkom naselju Starčevica. Navedeno je da je incident izbio jer im Gajić nije dao cigarete nakon što ih je jednom već počastio. Nesrećnog čovjeka su tukli rukama i nogama te teško povrijedili. Prestali su da ga udaraju kada su stanari zgrade zagalamili na njih. Gajić je nakon incidenta sa teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je preminuo dva dana kasnije.

Bajića i Lukića optužnica tereti za krivična djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica. Lukić je ranije priznao krivicu i na osnovu sporazuma s Tužilaštvom osuđen je na dvije godine zatvora. Bajić je poznat po krivičnim djelima i osuđivan je za teške krađe, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i šverc narkotika. Uglavnom je dobijao uslovne osude i novčane kazne.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana