Predstavljao se kao biznismen, policajac i penzioner pa varao ljude: Ko je osumnjičeni za pljačku Prnjavorčanina

Jasmina Salopek
Foto: D. Pozderović

PRNjAVOR- Nedžad Velić (33) iz Cazina, koji je osumnjičen da se lažno predstavljao kao policijski inspektor te da je opljačkao i pretukao Prnjavorčanina, od ranije je poznat policiji po sličnim krivičnim djelima, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Velića su hapsili i prošle i pretprošle godine jer se stanovnicima Gradiške, u namjeri da im izvuče novac, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao različite iznose.

Kada je riječ o najnovijem krivičnom djelu, iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je protiv njega Okružnom tužilaštvu Banjaluka u srijedu podnesen izvještaj za krivična djela razbojništvo i lažno predstavljanje.

- Prijavljeno lice se sumnjiči da je navedena krivična djela počinio  21. juna na području opštine Prnjavor - saopštili su iz policije.

Izvor blizak istrazi rekao je da se Velić vozilom „polo“ dovezao do kuće oštećenog kojem se predstavio kao policijski službenik, a kada je stekao povjerenje oštećenog, to je iskoristio, pa ga je pretukao i tražio novac, a muškarac mu je dao koliko je imao, odnosno, 1.000 maraka.

- Osumnjičeni Velić se lažno predstavio oštećenom, nakon čega je, upotrebom sile nanio tjelesne povrede oštećenom i od istog ukrao 350 eura i 250 KM - rekao je izvor blizak istrazi.

Velić se predstavio kao inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a žrtvi je nanio povrede glave.

Velića su i prošle godine uhapsili službenici MUP-a RS zbog sličnih prevara, a na teret mu se stavlja i da je na području Gradiške tokom 2020. i 2021. počinio šest prevara i jednu krađu, kao i da je pribavio imovinsku korist od 800 evra i 4.200 KM.

Jedna od prevara zabilježena je 6. maja 2021, kada se M. I. predstavio se kao direktor firme iz Cazina, te rekao da želi kupiti kamion.

- Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je navodno obavio telefonski poziv, te od M. I. tražio i uzeo 500 evra pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Gradišci. Potom je obećao da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega - rekao je tadašnji izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, za Velićem je i policija u FBiH raspisivala potrage. Nedžad Velić osumnjičen je i da je lani u gradiškom mjestu Orahova, predstavljajući se kao vlasnik špedicije „Velić“ došao u dvorište M. Ž. i od njega tražio da kupi prikolicu koju je ovaj prodavao. Velić je potom vido da isti ima i sistem grijanja na pelet pa mu je na prodaju ponudio  peleta po niskoj cijeni, te mu uzeo 1.800 KM, ali mu taj energent nikad nije dovezao.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana