Policijski isnpektori osumnjičeni za primanje mita ostaju na slobodi

N.T.
Policijski isnpektori osumnjičeni za primanje mita ostaju na slobodi

BANjALUKA - Policijski inspektori Nenad Grujić i Jelena Florjan, osumnjičeni za za primanje 20.000 KM mita, ostaju na slobodi, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Branilac Florjanove advokat Miljkan Pucar je pojasnio da je Okružni sud u Banjaluci u ponovljenom postupku potvrdio svoje rješenje kojima je osumnjičenima ukinut pritvor.

- Sud sada nije donio ni mjere zabrane koje su bile ranije donesene u rješenju o ukidanju pritvora, a na koje se žalilo tužilaštvo. Ovo je dobra odluka jer je praksa svih evropskih sudova za vrijeme pandemije virusm korona da u lakšim slučajevima osumnjičene puštaju da se brane sa slobode. Tužilaštva za to daju svoju saglasnost u svim slučajevima gdje mala društvena opasnost, samo kod nas nije tako - kazao je Pucar.

Osumnjičeni Grujić i Florjan pušteni su da se brane sa slobode krajem marta nakon što im je Okružni sud u Banjaluci umjesto pritvora odredio mjere zabrane sastajanja sa svjedocima kao i međusobni kontakt i sastajanja. Na tu odluku se žalilo Tužilaštvo i Vrhovni sud Republike Srpske je prije nekoliko dana stavio van snage rješenje o ukidanju pritvora i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Grujića i Florjanovu terete da su uzeli 20.000 KM mita od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića kako bi “sredili” obustavu istrage koja se protiv njega vodi zbog navodnih malverzacija.

Ovi inspektori radili su u Odjeljenju za privredni kriminal Policijske uprave Banjaluka i vodilo su istragu protiv Vidića na osnovu anonimne prijave. Navodno su ga duže vremena maltretirali i prijetili mu istragom te mu tražili 30.000 KM da bi ga zauzvrat amnestirali odgovornosti.

Grujić i Florijanova uhapšeni u u februaru akciji “Sirano”, a označeni novac Grujiću je dao Vidić koji je sarađivao s policijom i prijavio da mu je traženo mito pa je organizovano hapšenje. Vidić je nakon što je Grujiću dao kovertu sa označenim novcem otišao u kancelariju Jelene Florjan u Policijsku upravu Banjaluka gde ga je ona saslušavala u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je i uhapšena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana