Osumnjičeni za pljačku kioska u Banjaluci ispitan i pušten da se brani sa slobode

N. T.
Osumnjičeni za pljačku kioska u Banjaluci ispitan i pušten da se brani sa slobode

BANjALUKA - Ermin Rešidović ispitan je u policiji zbog sumnje da je prijeteći oružjem opljačkao kiosk u ulici Cara Lazara u Banjaluci i potom, po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, pušten da se brani sa slobode, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

On je od ranije poznat po brojnim krivičnim djelima, a uhapšen je u ponedjeljak 30. marta zajedno sa Jasminom Hasićem, Alenom Lulićem u naselju Vraca u Istočnom Novom Sarajevu dok su hodali ulicom  s fantomkama na glavi i pancirnim prsulicma. Pretpostavlja se da su tada krenuli u neku pljačku, ali ih je policija omela. Svi su poznati kao po sukobu s zakonom i kao počinioci krivičnih djela.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, potvrdila  je da ga terete da je 13. januara oko 15.25 časova počinio razbojništvo nad radnicom kioska u ulici Cara Lazara u Banjaluci.

- Nakon završene kriminalističke obrade, lice je pušteno na slobodu, nakon konsultacije sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Tužilac je naložio da se lice pusti i da se izvještaj dostavi u redovnoj proceduri - saopštila je PU Banjaluka.

U Okružnom tužilaštvu su kazali da je tužilac nakon sagledanja svih činjenica utvrdio da nema zakonskih osnova da da osumnjičeni bude pritvoren.

Rešidović je prije pola godine optužen da je zajedno sa Eldinom Kadrićem 30. avgusta lani opljačkao mjenjačnicu „Kod Miše“ u ulici Gavrila Principa u Bijeljini. Pred mjenjačnicu su se dovezli „mercedesom“ koji je vozio Kadrić, a Rešidović je maskrian ušao unutra i od radnika prijeteći pištoljem oteo 2.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana