Osumnjičeni da su osnovali firmu da bi na prevaru uzeli robu

Jasmina Salopek
Osumnjičeni da su osnovali firmu da bi na prevaru uzeli robu

BANjALUKA- Banjalučani Dalibor Ćurlik (49), Saša Kisin (47) i Dejan Guzijan (43) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili tri prevare u privrednom poslovanju „teške“ oko 17.500KM, saznaje "Glas Srpske".

Protiv osumnjičenih policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da se osumnjičenima na teret stavlja da su navedena krivična djela počinili od  juna 2020. godine do decembra 2021. godine.

- Osumnjičeni su u Banjaluci osnovali društvo ograničene odgovornosti, te u više navrata poručili robu od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice u vrijednosti od oko 17.500KM, iako su znali da društvo koje su osnovali nema novčanih sredstava da plati poručenu robu - saopštili su iz polcije, te dodali da D. G. sumnjiče da je iskoristio poznanstvo sa D.Ć. i S.K, te se prilikom preuzimanja poručene robe predstavljao kao D.Ć.

Policijska uprava Banjaluka poziva sve građane, da ako su bili žrtva ovakvih prevara ili imaju bilo kakva saznanja o istima to prijave najbližoj policijskoj stanici.

Prema nezvaničnim informacijama, Ćurlik, Kisin i Guzijan su osnovali preduzeće "MIMT", te su od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice naručivali suhomesnate proizvode, gume i drugu robu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana