Optuženom za premlaćivanje i pljačku starice u Tesliću ponovo sude

N.T.
Optuženom za premlaćivanje i pljačku starice u Tesliću ponovo sude

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Alen Talo iz Tešnja, oslobođen optužbi za razbojništvo nad staricom K.A. iz Teslića kojoj je upao usred noći u kuću i pretukao je opljačkao sa saučesnicima koji nisu još otkriveni, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Sekretar Vrhovnog sud RS Jelena Despotović pojasnila je  da je presuda Alenu Talo ukinuta nakon što je sudsko vijeće uvažilo žalbu tužilaštva.

- Prvostepena presuda je ukinuta i postupak je vraćen Okružnom sudu u Doboju na ponovno suđenje - rekla je Despotović.

Talo je u prvostepenom postupku u dobojskom Okružnom sudu oslobođen krivice da je 1. maja 2017. godine u selu kod Teslića upao u kuću starice koju je pretukao i ukrao joj manji iznos novca i nakit. U optužnici se navodi da je Talo, u dogovoru s njemu poznatim osobama, oko dva sata iza ponoći došao do kuće K.A. u namjeri da je opljačkaju.

- Sa prozora na kući uklonili su "komarnik" i kroz otvor ušli unutra. Zatim su ušli u sobu u kojoj je na krevetu ležala i spavala  K.A, koju su probudili - navodi se u optužnici.

Dodaje se da su razbojnici tukli staricu, zadajući joj više udaraca po tijelu. Dok su je tukli vikadli su: "J...m ti sunce, pare baba".

- Samoljepljivom trakom žrtvi su prekrili oči i usta. Nakon toga su pokušali da s njene ruke skinu zlatni prsten, pri čemu su joj iščašili zglob članka desne šake. Starica je zadobila i oguljotine kože, nagnječine glave, grudnog koša i grudne kičme - navodi se u optužnici.

Poslije premlaćivanja iz staričine torbe su uzeli novčanik s manjim iznosom novca. Iz komode su ukrali dva zlatna prstena i lančić, nakon čega su pobjegli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana