Optuženi za smrt komšije Dragana Gajića sukobili se u sudnici: Prebacivali odgovornost za smrtonosne udarce

Nebojša Tomašević
Optuženi za smrt komšije Dragana Gajića sukobili se u sudnici: Prebacivali odgovornost za smrtonosne udarce

BANjALUKA - Marko Bajić (30) i Milan Lukić (21), optuženi da su na smrt pretukli komšiju Dragana Gajića, nedavno su se posvađali u sudnici banjalučkog Okružnog suda optužujući jedan drugog za smrtonosne udarce, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo kada je Bajić rekao da on nije tukao Gajića i da je njegova jedina greška što nije pozvao policiju. Lukić, koji je
već priznao krivicu i dobio dvije godine zatvora, istakao je da su obojica optuženih tukli žrtvu.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić je odlučio da ih suoči u sudnici, ali je došlo do svađe, tokom koje Lukić tvrdio
da je Bajić tukao Gajića, ali je on rekao da je to laž.

Advokat Marko Mikeš, koji zastupa optuženog Bajića, potvrdio nam je da je u sudnici bilo neslaganja između dva optužena.

- Vjerujem da će nakon izvođenja svih dokaza biti utvrđeno da moj klijent nije kriv. Ne mogu više ništa da kažem - rekao je Mikeš.

Prema optužnici Lukić i Bajić napali su Gajića 28. avgusta 2018. godine kod njegove zgrade u ulici Kosovke djevojke u banjalučkom naselju Starčevica.Navedeno je da je incident izbio jer im Gajić nije dao cigarete nakon što ih je jednom već počastio. 

Nesrećnog čovjeka su tukli rukama i nogama te teško povrijedili. Prestali su da ga udaraju kada su stanari zgrade
zagalamili na njih. 

Gajić je nakon incidenta sa teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je preminuo dva dana kasnije.

U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu teško povrijediti Gajića i da su to htjeli. 

Navedeno je da su bili sposobni da shvate značaj svog djela i da upravljaju postupcima. Tokom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić sjedili na brdu iznad prodavnice “Moj market” u ulici Kosovke djevojke, gdje su pili pivo kada je naišao Gajić. 

Lukić je, navodno, od njega tražio cigarete i Gajić je dao po jednu njemu i Bajiću te sjeo na obližnju klupu.

Poslije nekog vremena mladići su ponovo zatražili od njega još cigareta, a kada im je rekao: “Dao sam već, šta sada hoćete” i krenuo od njih, napali su ga. Prvo ga je Bajić udario nogom i oborio na zemlju, nakon čega se batinanju pridružio i Lukić pa su obojica nesrećnog čovjeka udarali nogama po glavi i grudima. 

Lukić i Bajić su bili u pritvoru nakon hapšenja, a pušteni su na slobodu krajem septembra 2019. godine.

Lukić je nedavno zaključio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg je i dobio dvije godine zatvora, a sudski proces protiv Bajića je nastavljen.

Zbog novonastale situacije s virusom korona suđenje u ovom predmetu je odgođeno do daljeg.

Dosije

Marko Bajić poznat je po krivičnim djelima i osuđivan je, dok je Milanu Lukiću zbog sukoba sa zakonom izricana mjera pojačanog nadzora nadležnog organa socijalnog staranja. Bajić je osuđivan u Osnovnom sudu u Banjaluci za teške krađe, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, šverc narkotika. Uglavnom je dobijao uslovne osude i novčane kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana