Lora Glušica priznala krivicu: Medicinska sestra pristala na tri i po godine robije zbog šverca droge

Nebojša Tomašević
Lora Glušica priznala krivicu: Medicinska sestra pristala na tri i po godine robije zbog šverca droge

BANjALUKA - Lora Glušica (22) iz Banjaluke, optužena za šverc narkoticima, zaključila je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom i pristala na tri i po godine zatvora.

Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za petak.

Glušica je optužena u predmetu „Kavez“ zajedno Savom Čolićem (33) i Draganom Narančićem (28) iz Banjaluke koji su već osuđeni na po pet godina zatvora.

Glušica je tokom sudskog postupka protiv njih pobjegla, pa je protiv nje postupak razdvojen. Ona je u sudu istakla da je iz BiH otišla radi svoje bezbjednosti, te je zamolila da ostane u pritvoru. Ona je kako saznajemo nedavno izručena iz Mađarske u BiH i smještena u pritvor koji joj je određen zbog bjekstva.

Prema optužnici, Glušica je zajedno sa Čolićem te Narančićem s kojim je bila u emotivnoj vezi, učestovala u prodaji heroina i marihuane na području Banjaluke. Drogu su prodavali  od avgusta do 19. decembra 2019. godine.

U optužnici se navodi navodi da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao  Glušicu i Narančića da je preprodaju.  Njih dvoje su narkotike prepakivali u manja pakovanja i prodavali krajnjim konzumentima. Marihuanu i heroin prodali su većem broju lica u više navrata. Čolić  je droge čuvao u iznajmljenom stanu u Novoj Varoši.

Glušica je ginekološko akušerski tehničar i bila je zaposlena kao medicinska sestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana