Inspektor osumnjičen da je potegao pištolj na košarkaša Raduljicu

Nebojša Tomašević
Inspektor osumnjičen da je potegao pištolj na košarkaša Raduljicu

ŠIPOVO - Inspektor Policijske uprave Mrkonjić Grad Siniša Š. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, osumnjičen je da je potezao pištolj na poznatog košarkaša Miroslava Raduljicu, saznaje "Glas Srpske".

Prema pričama mještana Šipova, inspektor je htio da se  fotografiše sa njim, a kada je košarkaš to odbio on je izvadio i potegao pištolj.

Nezvanično, incident se desio na jučerašnjoj manifestaciji "Janjski sabor" kod manastira Glogovac.

Saznajemo da je policijski službenik bio pijan i jako uporan da se slika sa poznatim košarkašem koji je bio u društvu rođaka.

- Raduljica je uspio da mu otme pištolj i u toj gužvi je lakše povrijeđen po nozi.  Pod šatorom je nastala gužva u koju se navodno umiješao i kolega pomenutog inspektora koji je bio sa njim, a koji je takođe zbog nedoličnog ponašanja bio tema medijskih natpisa -rekao je naš izvor.

Kako saznajemo svog kolegu Sinišu Š. uhapsili su specijalci.

Raduljica se nije javljao na telefonske pozive "Glasa Srpske" kako bi čuli njegovu verziju priče.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad osudili su svaki vid neprofesionalnog postupanja policijskih službenika i istakli da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuirati svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja svojih pripadnika, navodi se u saopštenju ove uprave.

- O  svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj za pomenuto krivično djelo-saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Dodaje se da su u toku  aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti ovog policijskog službenika zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti, navodi se u saopštenju.-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana