Hapšenje zbog tuče na svadbi u kojoj je povrijeđen mladić, policija traga za još tri osobe

GS
Hapšenje zbog tuče na svadbi u kojoj je povrijeđen mladić, policija traga za još tri osobe

BANjALUKA - Dragan Gojić uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u tuči na svadbi u banjalučkom naselju Motike u kojoj je teško povrijeđen Siniša B. (31) koji je uboden nožem, a policija traga za tri osobe, potvrđeno je "Nezavisnim".

„Nezavisne“ javljaju da, zbog dovođenja u vezu s ovim događajem, policija traga za  Aleksandrom i Anđelom Miletićem te Strahinjom Arambašićem.

Portal „Srpska info“ objavio je ranije da je sinoć u svadbenom salonu „Delfina“ došlo do meteža te da je ispred salona nožem u oko uboden mladić koji je zadobio teške povrede.

Povrijeđeni muškarac  je prevezen u Univerzitetski klinički centar  (UKC) Republike Srpske .

Za „Srpskainfo“ dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Vukašin Kondić rekao je da je tokom svadbenog veselja došlo do sukoba porodica i robine mlade i mladoženje.

– Jedan muškarac je zadobio teže povrede i ovo djelo će najvjerovatnije biti kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a druge okolnosti se još utvrđuju, jer je bilo više sukoba između robine mlade sa jedne i mladoženje sa druge strane, ali se nije radilo o težim povredama – objasnio je Kondić.

Policija je nakon obračuna u svadbenom salonu obavila uviđaj i razgovarala sa svjedocima .

U svadbenom salonu “Delfina” su kratko potvrdili da se dogodio sukob u kojem je povrijeđena jedna osoba, ali da detaljnije informacije ne znaju, jer se “sve brzo odigralo”.

Prema izjavama očevidaca, sukobu je navodno prethodila svađa oko muzike.

– Svadba je bila manja i sve je bilo u redu dok se u jednom trenutku nisu posvađali oko muzike. U tom naguravanju navodno je kum nožem ubo mladića u oko – ispričao je jedan od gostiju na svadbi.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, nadležnoj policijskoj stanici sinoć oko 21 čas prijavljeno je da su u banjalučkom naselju Motike, u prostorijama svadbenog salona jednom licu nanesene povrede nožem.

-Policijski službenici su jutros, lišili slobode lice inicijala D.G., a za još tri lica inicijala A.M., A.M. i S.A. se traga zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s navedenim događajem - dodaju iz policije.

Navode da je oštećena osoba  zbrinuta u UKC-u Srpske.

-O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teška tjelesna povreda. Rad po navedenom predmetu je u toku - dodaju iz policije.

Siniša B (31) koji je sinoć uboden u oko na svadbi u Banjaluci za sada je stabilnog zdravstvenog stanja.

Kako su potvrdili u UKC-u navodeći inicijale, pacijent je sinoć oko 21.10 sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka prebačen u Urgentni centar UKC Republike Srpske.

Pacijent je hospitalizovan u Klinici za neurohirurgiju.

Prema riječima načelnice Klinike za neurohirurgiju Vesne Ivanišević, pacijent je zadobio povredu glave i oka.

Obavljene su sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure, a pacijent je zasad stabilnog zdravstvenog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana