Dvije osobe smrtno stradale pod prevrnutim traktorima

Jelena Stanić
Dvije osobe smrtno stradale pod prevrnutim traktorima

Mrkonjić Grad - Traktoristi Vaso Palalić (51) iz Mrkonjić Grada i Dragan Sarajlija (56) iz Knežice poginuli su u saobraćajnim nesrećama koje su se desile u utorak. Tako se crni bilans stradanja vozača traktora u posljednjih 40 dana popeo na šest.

Nesreća u kojoj je stradao Palalić desila se u utorak oko 19.15 časova na lokalnom putu Jasenovi Potoci kod Mrkonjić Grada.  “Glas Srpske” saznaje da je nesrećni muškarac teške povrede zadobio u blizini svoje kuće, te je u bolnici izgubio bitku za život.

- Nesreća se desila kada je on krenuo da unazad pomjeri parkirani traktor.

Iza njega je bila  nizbrdica i kako sam čuo, čim je krenuo i pustio kvačilo, traktor je naglo krenuo, nagazio na kamen,  prevrnuo se i poklopio Vasu - kazao je rođak preminulog Jovan Palalić i dodao da se  to desilo 20 metara od pokojnikovog dvorišta.

Prema njegovim riječima roditelji stradalog kada su vidjeli šta se desilo odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je nesrećnog traktoristu prevezla u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci gdje je preminuo.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad su, navodeći inicijale, potvrdili da je Palalić preminuo od posljedica povreda zadobijenih u ovoj nesreći. Nisu navodili detalje niti mogli da kažu šta je uzrok nesreće.

Na sličan način život je izgubio i Dragan Sarajlija, čije tijelo su pored prevrnutog traktora pronašli mještani u utorak oko 23.15 časova u mjestu Knežica kod Kozarske Dubice. Nezvanično saznajemo da je on    nastradao na putu ka kući.

- Te večeri je navodno odvezao kolegu. Kod njegove kuće su se malo zadržali. Vraćajući se u Knežicu izgubio je kontrolu nad traktorom i skrenuo sa puta i prevrnuo se. Njegovo tijelo je pronađeno zaglavljeno ispod točka - rekao je jedan od mještana Knežice koji nije želio da mu ime objavimo.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, rekli su da će nakon istrage znati tačan uzrok nesreće.

- Utvrđeno je da je D. S. poginuo kada je traktorom sletio s lokalnog puta   Knežica - Bačvani. Više informacija biće poznato nakon što se završi istraga - saopštili su iz PU Prijedor.

U sezoni poljoprivrednih poslova sve su češće nesreće u kojima stradaju ili bivaju povrijeđeni traktoristi. Samo tokom jula i avgusta život su izgubila četiri traktorista.

Eksplozija

Muškarac (57) iz mjesta Hašani kod Bosanske Krupe je u ponedjeljak uveče koseći travu traktorom, točkom prešao preko ručne bombe koja je eksplodirala. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopštili su da je na traktorskoj kabini od jačine eksplozije pukla šajba, ali da traktorista nije povrijeđen, te da tragaju za osobom koja je ostavila eksplozivnu napravu na njivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana