Detalji nezapamćene tragedije u Novom Travniku: Trinaestogodišnja djevojčica okliznula se i pala sa osmog sprata

Nebojša Tomašević
Detalji nezapamćene tragedije u Novom Travniku: Trinaestogodišnja djevojčica okliznula se i pala sa osmog sprata

TRAVNIK - Trinaestogodišnja djevojčica poginula je kada je pala s balkona solitera u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Nezapamćena tragedija dogodila se jutros, a leš djeteta pronašli su slučajni prolaznici i obavijestili policiju. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se dijete vjerovatno okliznulo i palo, ali u policiji nisu mogli da otkrivaju detalje.

Izvor blizak istrazi je kazao da, prema dosadašnjim informacijama, nema elemenata krivičnog djela i ne radi se o ubistvu.

- Istražuje se kako je došlo do nesrećnog pada djevojčice i šta se zaista desilo. Za sada ništa ne ukazuje da je riječ o krivičnom djelu. Sve se mora provjeriti kako bi tačno bilo poznato da li se dijete okliznulo i slučajno palo ili se iz dječje radoznalosti ili zbog nekog drugog razloga popelo na balkon pa je došlo do tragedije - kazao je ovaj izvor blizak istrazi.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona (SBK) potvrdili su da im je slučaj prijavljen u ponedjeljak rano ujutro i da su odmah na teren poslali ekipu te da sprovode istragu.

- Pripadnici Policijske uprave Travnik su u 6.10 sati obaviješteni da je ispred zgrade u Novom Travniku pronađeno tijelo djeteta. Obaviješteno je i Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona - rekao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Istakao je da se istraga o ovom slučaju vodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva i da ne može da otkriva detalje.

- Prikupljaju se sve informacije i podaci, ispituju se svi tragovi kako bi utvrdili šta se desilo i kako je dijete nastradalo. Tek kada bude završena istraga, javnosti moći ćemo reći više detalja - rekao je Hodžić.

U Tužilaštvu su “Glasu Srpske” kazali da je dežurni tužilac naložio obdukciju tijela stradalog djeteta i druge istražne radnje te da za sada ne mogu da otkrivaju više informacija.

- Slučaj još nije okvalifikovan, jer nemamo dovoljno podataka i ne možemo da kažemo radi li se o nesrećnom slučaju. Sve ukazuje da u ovom slučaju nema krivičnog djela, ali tek kada prikupimo neophodne informacije, saopštićemo šta se i kako desilo - rekli su u tužilaštvu ne navodeći detalje.

Ova tragedija šokirala je mještane Novog Travnika i okovala tugom sve stanovnike solitera u kojem je živjela djevojčica.

Tragične smrti

Lani je na sličan način život izgubila tinejdžerka Adelisa Tahirović (17) koja je pala s balkona zgrade ustanove “Dom porodica” u Zenici. Ona je kobne večeri prešla sa prozora na balkon stana da uzme upaljač i pri povratku se okliznula i pala. Slična tragedija potresla je Banjaluku u aprilu 2018. kada je desetogodišnji P. S. pao s prozora stana na četvrtom spratu zgrade u Novom Boriku. Od tuge za sinom njegova majka je iste večeri izvršila samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana