Detalji krvavog obračuna u Vlasenici: Svađu zbog puta rješavao nožem

Jelena Stanić
Detalji krvavog obračuna u Vlasenici: Svađu zbog puta rješavao nožem

VLASENICA - Zoran Stupar iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je nožem nasrnuo na Amira Ferhatovića i njegovu majku Razu ispred njihove kuće u Vlasenici, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama uzrok obračuna su navodno razmirice koje su  imali odranije, u vezi sa korišćenjem lokalnog puta.

Ferhatović se u srijedu, kako su prenijeli pojedini mediji, vraćao sa posla kući kada ga je oko 14 časova presreo Stupar kojeg, prema njegovim riječima, zna samo iz viđenja.

- Živim s majkom, suprugom i troje maloljetne djece. Ušao je za mnom u dvorište i razbio flašu kojom me je porezao. Moja majka je istrčala iz kuće, a on je iz džepa izvadio nož kojim je onda nasrnuo na mene, ali je porezao moju majku po ruci - ispričao je Ferhatović za sarajevske medije.

Istakao je da napadača ne zna lično te da ga je osumnjičeni i ranije tražio u dvorištu. Ferhatovićeva majka je izjavila da ju je izvjesni Stupar nožem posjekao po rukama.

- Preplašena sam i povrijeđena nožem. Napadač je krenuo prema mom sinu   a ja sam stala da zaštitim dijete. Zadobila sam posjekotinu na ruci.  Mi tog čovjeka gotovo i ne poznajemo. Vidjeli smo ga nekoliko puta u gradu - ispričala je Ferhatovićeva.

Stupar je prema nezvaničnim informacijama sjeo i čekao policiju koja je nakon prijave stigla za pet minuta na lice mjesta.

Mještani Vlasenice su kazali su je Stupar dobar komšija, te da do sada nisu imali sa njim probleme.

- Ne znam šta je bilo ni šta je dovelo do toga. Sa njim nisam imao problema. Kakve razmirice su između njih, nije moja stvar - kazao je Stuparov poznanik.

Policija

U Policijskoj upravi Zvornik potvrdili su da A. F. i R. F. povrijeđeni kada ih je osumnjičeni Z. S. napao.

- A. F. i R. F. su zadobili povrede nastale oštrim predmetima. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo u područnoj kancelariji Vlasenica - kazali su u PU Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana