Detalji akcije "Insajder": Ostvarili veliku imovinsku korist krijumčarenjem migranata

G.S.
Detalji akcije "Insajder": Ostvarili veliku imovinsku korist krijumčarenjem migranata

SARAJEVO - Tokom istrage u operativnoj akciji "Insajder" prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem periodu krijumčarili migrante prema teritoriji Hrvatske, čime su ostvarivali veliku imovinsku korist i nanosili štetu bezbjednosnoj situaciji u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih časova koordiniše aktivnosti pripadnika Granične policije BiH koji vrše pretrese na osam lokacija u odnosu na veći broj osoba osumnjičenih za krivična djela udruživanja radi krijumčarenje osoba, navodi se u saopštenju.

Pretresi se vrše na području Tuzle, Zvornika, distrikta Brčko i Konjica.

Tokom istrage u operativnoj akciji "Insajder" prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem periodu stupali u kontakt sa migrantima koji nezakonito borave u BiH, te za novčanu naknadu vršili skrivanje, organizovanje, prevoz i krijumčarenje ilegalnih migranata prema teritoriji Hrvatske, te dalje prema zemljama EU.

U saopštenju se dodaje da su osumnjičeni izvršenjem krivičnih djela ostvarivali veliku imovinsku korist, te nanosili štetu bezbjednosnoj situaciji u BiH u odnosu na krivična djela povezana sa ilegalnim migracijama.

Nakon što budu sprovedene istražne radnje i pretresi, postupajući tužilac daće uputstva o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana