Dervenćanin prijetio inspektoru jer je kaznio njegovu suprugu i kćerku zbog kršenja mjera izolacije

N.T.
Dervenćanin prijetio inspektoru jer je kaznio njegovu suprugu i kćerku zbog kršenja mjera izolacije

DERVENTA - Srđan Marić iz Dervente osumnjičen je da prijetio opštinskom sanitarnom inspektoru jer je izdao prekršajni nalog njegovoj supruzi i kćeri koje se nisu nalazile na adresi na kojoj su prijavile boravak za vrijeme kućne izolacije, saznaje „Glas Srpske“.

Slučaj je policiji 24. marta  prijavio inspektor kojem je prijećeno.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da Marića terete za krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

- Policijskoj stanici Derventa, 24.marta opštinski inspektor iz Dervente je  prijavilo da ga je  lice inicijala S.M. iz Dervente pozvalo telefonom  te uputilo prijeteće riječi. Naveo je da je to S.M. uradio iz razloga što je on izdao prekršajni nalog članovima njegove porodice, jer se prilikom kontrole  nisu nalazili na adresi na kojoj su prijavili boravak za vrijeme kućne izolacije - saopštila je policija.

U saopštenju je dodato da je o svemu obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o ugrožavanju bezbjednosti.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Kovid-19) u Republici Srpskoj. Podsjećaju da su na snazi vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa na teritoriji Republike Srpske. Istakli su da će svi oni koji ne budu poštovali odluke Republičkog štaba za vanredne situacije biti procesirani u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana