Bravaru 30 mjeseci zatvora zbog obljube djevojčice

N. T.
Bravaru 30 mjeseci zatvora zbog obljube djevojčice

SARAJEVO - Bravar Z. M. (64) osuđen je u sarajevskom Opštinskom sudu na 30 mjeseci zatvora zbog obljube osmogodišnje djevojčice, potvrđeno je "Glasu Srpske".

U izrečenu kaznu će mu se, navodi se u presudi, uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od 3. avgusta 2020. do 23. decembra 2020. godine. 

Prema presudi, on je proglašen krivim jer je osmogodišnju djevojčicu, kćerku njegovog prijatelja, poljubio u usta, rukama dirao po grudima i polnom organu. 

Kako se navodi, bio je pijan i pozvao je osmogodišnjakinju da dođe i sjedne kod njega. Rekao joj je da voli djevojčice i svoje unuče, dajući joj 10 KM. 

Kada je otac djevojčice otišao da baci smeće, optuženi je prišao djevojčici i poljubio u usta.

- Potom je rukom dirao po grudima te zavukao ruku ispod njene haljinice dirajući je po njenom polnom organu, a sve sa ciljem zadovoljenja svog seksualnog nagona. To je kod djeteta dovelo do niza negativnih emocija u vidu straha, zebnje, zabrinutosti, posramljenosti, stida, uznemirenosti, nesigurnosti i neizvjesnosti, sa poremećajem vitalnih dinamizama, usnivanje snova, na koji način je ista oštećena u neutvrđenom iznosu - navodi se u presudi koju je potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu.

Presudom su oštećeni upućeni na parnični postupak radi nadoknade štete. 

Optuženi je obavezan da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 850 KM, koji se odnose na troškove vještačenja.

Inače, Z. M.  je oženjen, otac dvoje djece, a ranije nije osuđivan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana