Bivšeg načelnika Stanara sumnjiče da je kamion za odvoz smeća platio tri puta skuplje

Jasmina Salopek
Bivšeg načelnika Stanara sumnjiče da je kamion za odvoz smeća platio tri puta skuplje

STANARI - Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj tužilaštvu protiv bivšeg načelnika opštine Stanari Dušana Panića i još tri osobe zbog sumnje da su nesavjesnim radom oštetili budžet opštine za blizu 100.000 maraka.

Uz Panića su osumnjičeni predsjednik Komisije za javne nabavke Boris Miličić iz Doboja, i članovi Dijana Đekić – Smiljanić i Mladen Šljivić, oboje iz Stanara, potvrđeno je „Glasu Srpske”.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su, navodeći inicijale, da je policija protiv osumnjičenih podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj.

- Za prijavljena lica postoji sumnja da su 2018. godine, počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi na način da je lice D. P. kao načelnik jedne opštine, a na prijedlog komisije za javne nabavke lica B. M, koji je predsjednik komisije i članova komisije lica D. Đ. - S. i M. Š. donijelo odluku o dodijeli ugovora u postupku javne nabavke kamiona za odvoz smeća sa cijenom od 140.177 KM sa PDV-om, a čija je maksimalna tržišna vrijednost u tom periodu iznosila 40.285 KM – pojasnili njsu iz policije i dodali da je na taj način za budžet nastupila materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 maraka.

Panić je bio prvi načelnik opštine Stanari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana