Bilećanin tandžarom u samoodbrani usmrtio migranta

Jelena Stanić
Bilećanin tandžarom u samoodbrani usmrtio migranta

Bileća - Milorad Čomić (49) priznao je juče da je ubio migranta u selu Todorići kod Bileće, a ubistvo se desilo u subotu uveče, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično saznajemo da se Milorad sam prijavio u Policijsku stanicu Bileća, gdje je priznao da je ubio migranta iz puške tandžara.

- Kako je izjavio osumnjičeni, kobnog dana je čuvao stoku, te krenuo kući. U povratku je primijetio da su vrata kuće njegovog poznanika obijena. Prišao je bliže da bi vidio o čemu je riječ i čuo žamor nekoliko osoba. Znao je da tu niko ne živi, te je pretpostavio da je riječ o pljački. Iz straha za sopstvenu bezbjednost otrčao je po tandžaru - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema riječima izvora, Milorad je s puškom krenuo prema vratima na kojima su se nalazile rešetke. Kada je prišao blizu, iz straha je prvo proturio kroz rešetke cijev puške, koju je potom neko zgrabio.

- U naguravanju puška je opalila, a migranti, kojih je je bilo oko desetak, su se razbježali. Kada je ušao u kuću, vidio da je na podu tijelo jednog migranta. Imao je ranu od metka na čelu - kazao je izvor i dodao da se osumnjičeni, prema sopstvenim riječima, uplašio, te tijelo umotao u ćebe, odnio izvan sela i bacio u jamu. Nakon tri dana je sam došao u policijsku stanicu i prijavio ubistvo.

Iz Okružnog tužilaštva (OT) Trebinje su potvrdili da je pronađeno tijelo nepoznate osobe.

- Tijelo je pronađeno u jami u selu Todorići kod Bileće. Identitet nije utvrđen, jer nastradali kod sebe nije imao identifikaciona dokumenta - kazali su u OT Trebinje i dodali da će obdukcija tijela biti obavljena danas, kada će biti poznato više detalja.

Prema riječima mještana sa kojima smo razgovarali osumnjičeni živi sam i ima stado ovaca i dva psa.

- Nismo čuli da je bio problematičan. Znamo da živi sam u tom selu, koje je skoro potpuno pusto. Nema nikoga od bliže rodbine - kazala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

Ona je dodala da je u prolazu viđala migrante i da je čula da su neke komšije imale problema sa njima, ali da ona nije doživjela ništa loše.

Detalji slučaja biće poznati nakon istrage i obdukcije.

Borac VRS

Kako saznajemo Milorad Čomić je početkom devedesetih godina bio zatočenik u logoru u Hrvatskoj. Kada je pušten priključio se Vojsci Republike Srpske. Po završetku rata nastanio se u Todorićima kod Bileće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana