Alen Stojadinović priznao da je komšije izbo nožem

N. T.
Alen Stojadinović priznao da je komšije izbo nožem

BANjALUKA - Alen Stojadinović (42) iz Gradiške priznao je u Okružnom sudu u Banjaluci da je nožem pokušao da ubije komšije, supružnike Miru (69) i Milovana Ljoljića (71). Stojadinović je više puta ponovio da je svjestan šta je uradio i da je kriv za ono što mu se stavlja na teret nakon pitanja sudskog vijeća da li dobrovoljno priznaje krivicu.

Istakao je da se kaje i da to ne bi nikada uradio da je bio trijezan. Vijeće, kojem je predsjedavao sudija Blagoje Dragosavljević, prihvatilo je priznanje, a izricanje presude zakazano je za petak. Tužilac Sanja Guzina predložila je sudu da prihvati raniju kaznu od sedam godina zatvora, koja je bila dogovorena u sporazumu o priznanju krivice s optuženim i koji je ranije odbijen. Predložila je da Stojadinoviću bude izrečena i mjera obaveznog liječenja od zavisnosti od alkohola. Branilac optuženog Vesna Rujević istakla je da postoje brojne okolnosti za izricanje blaže kazne.

- Utvrđeno je da je optuženi djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunjivosti i da boluje od duševnog poremećaja. Emocionalno je nestabilna ličnost i zavisnik od alkohola, kome treba pomoć - rekla je Rujevićeva.

Stojadinovića optužnica tereti da je komšije napao 18. avgusta 2019. u stanju bitno smanjene uračunjivosti pod odlučujućim uticajem alkohola. Navedeno je da je tada došao do njihove kuće u selu Kruškik kod Gradiške i vojnim bajonetom puške ubo Miru u grudi i po vratu. Njen suprug Milovan je čuo zapomaganje i izašao, a Stojadinović ga je napao i posjekao po kažiprstu i bedrima. Napad je zaustavio komšija, koji je nasilniku izbio nož iz ruke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana