Akciji "Jezero" u Konjicu: Pronađena laboratorija za uzgoj kanabis

J. Sa.
Akciji "Jezero" u Konjicu: Pronađena laboratorija za uzgoj kanabis

KONjIC- E. Z. (47) iz Konjica priveden je i ispitan u okviru policijek akcije "Jezero" zbog sumnje da ej počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

Iz Federalne uprave policije saopštili u da su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizovali akciju "Jezero" zbog sumnje u izvršenje navedenih krivičnih djela.

- Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Konjicu policijski službenici FUP-a su izvršili pretres imovine E. Z. i tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, bijela materija koja asocira na amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku - navode iz FUP-a.

Dodaju da se E. Z. sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, prerađivao, pakovao, prodavao, te stavljao u promet na ilegalnom tržištu HNK.

- Nakon završenog pretresa E. Z. je kriminalistički obrađen i ispitan na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu HNK, nakon sprovedenih vještačenja – naveli su iz FUP-a, te naglasili da su sve aktivnosti sprovedene u saradnji sa policajcima MUP-a HNK- Policijske uprave Konjic.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana