Akcija “Merlin 2”: Četvorka osumnjičenih švercera drogom smještena iza rešetka

N.T.
Akcija “Merlin 2”: Četvorka osumnjičenih švercera drogom smještena iza rešetka

BANjALUKA - Miladinu (45) i Slađani (45) Vidačković, Rasimu Hajder (21), te Pameli Dukić (20) iz Gradiške, koji su uhapšeni u akciji “Merlin 2” zbog šverca drogom, određen je jednomjesečni pritvor u Okružnom sudu u Banjaluci, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Pritvor im je određen po prijedlogu Okružnog tužilaštva koje ih sumnjiči za neovlašteni promet i proizvodnju opojnih droga.

- Miladinu Vidačkoviću se još stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje - rekli su u Tužilaštvu.

Osim pomenutih u akciji “Merlin 2” prošle sedmice uhapšeno je bilo još pet osoba, među njima,  policajac pripadnik Jedinice za intervencije Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović. Petorka je nakon ispitivanja puštena. Osim Sejmanovića  u akciji su  hapšeni pa pušteni Petar Subotić i Rade Krstanović iz Gradiške, Vedran Trivić iz Banjaluke i u Emir Spahalić I Prijedora.

Tužilaštvo osumnjičene iz akcije “Merlin 2” tereti da su od 2016. do 2019. godine nabavljali i preprodavali marihuanu korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana