Advokat tvrdi da protiv ljekara Golića nema bioloških dokaza

N.T.
Advokat tvrdi da protiv ljekara Golića nema bioloških dokaza

BANjALUKA – U dosadašnjoj istrazi koja se vodi protiv suspendovanog načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darka Golića (60), osumnjičenog za obljubu pacijenta, nisu pronađeni biološki tragovi koji bi ukazali na to da je on počnio ono zašto ga terete.

Rekao je to za "Glas Srpske" njegov advokat Jevto Janković i pojasnio da Goliću pritvor ističe 19. februara i istakao da nema osnova da bude zatraženo produženje pritvora njegovom branjeniku.

- Ako tužilac zatraži produženje pritvora počiniće teže krivično djelo nego osumnjičeni i time će obmanjniti javnost. Pritvor je nemoguć i to nas ne interesuje. Po mom saznanju, nema bioloških tragova, a ako mi ne donesu dva biološka dokaza oni koji su ga uhapsili platiće najveću odštetu. Srpska će platiti debelo jer  se ne poštuju struka i pamet, a ovo je politički montirani proces. Pristajem da ja budem uhapšen ako ima bioloških dokaza protiv mog branjenika - kazao je Janković.

Tužilaštvo tereti Golića da je obljubu nad nemoćnim licem počinio 19. januara na štetu tridesetšestogodišnjeg pacijenta. Pritvor mu je odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela. Prema informacijama iz istrage, Golić je pijan obljubio nemoćnog pacijenta koji je bio u „šok sobi“ i koji se nije mogao braniti jer je zbog samopovređivanja bio vezan. Pacijenta je ljubio i dirao po intimnim dijelovima tijela, a to je, prema dokumentima iz istrage, vidjelo pet svjedoka i potvrdio sam pacijent.

U tužilačkom spisu iz istrage navodi se da osnovana sumnja da je Golić počinio krivično djelo proizilazi iz izjava 12 svjedoka. Svjedoci su izjavili da su primijetili da pacijent ima ugrize na vratu i druge tragove koji ukazuju na zlostavljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana