Sinjski bend M.O.R.T.: Pitka muzika kroz angažovane tekstove

Mirna Pijetlović
Sinjski bend M.O.R.T.: Pitka muzika kroz angažovane tekstove

Album "Odjel za žešće" nastao je kao proizvod borbe nas samih sa svojim problemima, strahovima, događajima u životu i našim željama i mogućnostima. Nadamo se da će oni koji ga budu slušali, slušati veoma pažljivo.

Ispričali su ovo članovi benda M.O.R.T., koji su odličnim koncertom na sedmom izdanju "Jelen Demofesta" promovisali svoj album, koji se, ako je suditi po ovacijama, zaista svidio banjalučkoj publici.

- Preporučujemo publici da album sluša u malim dozama jer teme nisu baš lagane, dok je muzika dosta zaraznija i pitkija od tekstova - rekao je bubnjar benda Mile.

Ovi talentovani Sinjani pobjednici su šestog izdanja "Jelen Demofesta", a kako kažu, festival im je pomogao da se probiju na muzičku scenu i sazru kao bend.

Albumom, koji će izdati "Croatia Records", ovi muzičari seciraju svakodnevicu malog grada i život mladih ljudi, a sve kroz interesantan psihodelični pank, rok, sa motivima bluza.

- Na albumu, koji smo snimili nakon osvajanja prvog mjesta, nalazi se 13 stvari. Ranije smo snimili spot za pjesmu "Tango", naknadno jedan neslužbeni za pjesmu "Austrija", a sada je završena produkcija i videa za "Meni se skače", malo lepršaviju i pozitivniju stvar - naveo je Mile.

Nakon promocije u Banjaluci, bend se vraća u Sinj, odakle će nanovo krenuti u promociju albuma.

- Već smo imali par nastupa i imamo još skoro deset koji slijede. Uz to pokušavamo naći vremena za kvalitetno druženje unutar benda. Ne samo za vježbanje i nastupe, već da radimo na novim idejama i zbližavamo se kao ljudi. U stvari, mi već funkcionišemo kao jedna porodica, samo ne živimo u istoj kući. I moramo isplanirati čitavu jesen. Novi spot za "Ninu", promocija albuma, pokušati zasvirati više u Sloveniji, posjetiti i Srbiju i možda još koju bližu zemlju - zaključio je basista benda Kiko.

Davor Gobac

- Ne da se nikome da sjedi kod kuće i preslušava nove bendove. Na bendovima je da budu uporni i prokrče sebi put do uva prosječnog slušaoca. Naredni korak koji M.O.R.T. treba da preduzme je upravo zakazivanje što više nastupa, na njima je sada da tim putem izgrade bazu svoje publike - savjet je iskusnog muzičara Davora Gopca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana