Египатској пјевачици пријети робија због једне сцене из спота VIDEО

Египатској пјевачици пријети робија због једне сцене из спота VIDEО 23.11.2017 15:36 | Агенције

Египатска пјевачица Шаима Ахмед могла би да буде осуђена на три године затвора због „подстицања разврата“ својим ласцивним видео спотом.

Пjевачица, позната по умjетничком имену Шима (Shyma), пуштена је из затвора, у коме је провела четири дана.

Она би могла би да се суочи са даљим испитивањима у вези са музичким спотом за пjесму „I Have Issues“, у коме носи само доњи веш и једе банану „на сугестван начин“. Док игра и пјева, Шаима користи воће којим заводи мушки разред у учионици, у којој је на табли пише „Разред 69“, наводи Индипендент.

„Садржај тог видео снимка је штетан за египатско друштво“, изјавила је египатска парламентарка Џавала Авара, додајући да „мора да постоји чврст став против оних који промовишу такву нестандардну умјетност.“

Један египатски је у коментару случаја лист истакао да „пјевачица Шима даје омладини лекцију изопачености“.

Пјевачица је ухапшена у недјељу у свом дому у Каиру, под оптужбама за „подстицање разврата“ и „корумпирање јавног морала“.

Ипак, још увијек није познато да ли ће Шаима и завнично бити оптужена. Уколико буде, могла би да буде осуђена на три године затвора. За сада јој је изречена мјера забране наступања.

Она се, у посту на својој Фејсбук страници, која је потом обирсана, извинила „људима које је њен спот узнемирио на неприкладан начин“.

„Као млада пјевачица, која је о каријери сањала од малена, нисам ни могла да замислим да ће се ово десити и да ћу бити нападана са свих страна“, написала је она.

Шаима Ахмед, наводно, криви редитеља спота Мохамеда Гамала, који је такође ухапшен, због контроверзног садржаја спота.