Ove parove zodijaka čeka puno problema u vezi

Ove parove zodijaka čeka puno problema u vezi 23.09.2018 00:17 | Agencije

Ljubavne kombinacije koje se uvijek tragično završe: Postoje ljudi koji se sretnu, zavole, zamišljaju da svoj život provedu pored svog para ali kao da neka viša sila ne dozvoljava da njihova veza opstane.

Nekim ljubavnim pričama kao da je suđeno da imaju tužan kraj. Koliko god emocije bile jake, planovi veliki i koliko god njihova priča vremenski dugo trajala, konačni bilans je da ili sreću ipak pronalaze sa trećim osobama ili ostaju potpuno sami, jer je nihova veza nešto što ih obilježi za čitav život. Otkrijte o kojim je to astro parovima riječ.

Bik - Vaga

Bik je taj koji voli da bude glavni lik u vezi, osoba od akcije sa hiljadu interesovanja, izuzetno ambiciozan i naoko toliko jak da može sasvim lijepo da funkcioniše sam. Međutim, njemu je ipak potreban oslonac pa ga traži u emotivnom partneru.

Vaga je, s druge strane, statična, više je misaoni tip koji će o svemu da promozga barem triput prije nego preduzme nešto konkretno. Sudar njihovih oprečnih energija umije da izrodi nešto potpuno neuobičajeno i krajnje uzbudljivo. Vaga će se diviti Biku zbog njegove neustrašivosti, izdržljivosti i spremnosti da proba nove, često prilično uvrnute stvari. Njega Vaga uči strpljenju i pokušava da utiče na njega da uživa u svakom momentu koji mu je dat, a ne da kroz život juri ko muva bez glave. Ipak, u ovoj kombinaciji Bik je taj koji je glavni učitelj i duže vrijeme ga Vaga pomno sluša i radoznalo prati.

Međutim, u jednom momentu Bikovi koraci postaju suviše brzi za ovaj vazdušni znak pa vremenom počinje da se (metaforično) bori za dah. S druge strane, Bik je nezadovoljan što se Vaga ne ponaša onako kako je zacrtala i kritikuje ga zbog njene tromosti.

Obije strane se manje-više istim intenzitetom bore da opstanu kad shvate da ih deli samo malo do ponora. Međutim, ne uspijeva im pa oboje iz veze izlaze poraženi. Iako više nisu u ljubavnom odnosu, često i dalje ostaju u kontaktu i prijateljskim relacijama jer su potrebni jedno drugom.

Možda će nekog začuditi, ali stameni Bik je taj kome će Vaga više nedostajati pa će upravo on biti taj koji insistira da njihov odnos ipak ne ode potpuno u zaborav.

Lav - Vodolija

Borbeni Lav, egoistični ljubitelj svih ovozemaljskih blagodeti sušta je suprotnost nesebičnoj Vodoliji koja nerijetko umije da odluta u neke više sfere koje ne pripadaju svijetu u kome živi. Distanca koju ona drži u odnosu na njega još više učvršćuje njegovu namjeru da je osvoji. Kada se to desi, Lav je taj koji je u stanju da satima priča dok ga ona sluša, jer pokušava da shvati kako je njeno srce moglo da pripadne nekom ko je dijametralno suprotan od nje.

Njemu Vodolijina pažnja izuzetno prija i vremenom oni, ma koliko različiti, izgrađuju vrlo jak timski odnos. Lav je ubijeđenjen da je njihova ljubav sudbinska i da su zajedno jači od cijelog svijeta. Međutim, čak i onda kad mu se učini da nema mjesta za zebnju i kada je potpuno siguran u Vodolijina osjećanja, ona ga naprečac ostavlja jer se plaši siline svojih emocija i ne želi da je on zarobi. I ovaj scenario se ponavlja u više navrata, a svaki put im se čini da je to posljednji i da su ipak jedno u drugom našli ono što su željeli.

Ipak, on pokušava da dominira nad njom, postaje prilično opsesivan i ne dozvoljava joj da diše a šta je jednoj Vodoliji bitnije od lične slobode? Svaki put je ona ta koja odlazi i ma koliko puta mu se vrati, ona konačno riješava da ipak želi život bez njega. On, potpuno skrhan, ne može da se pomiri sa tom idejom i periodično pokušava da joj dokaže da je donijela pogrešnu odluku. Time samo čini štetu samom sebi, jer što je uporniji, to je njoj napornije da ga sluša i često pokušava da prekine svaki kontakt sa njim.

Iako je od starta svjesna da su 2 različita svijeta, ona na njega dugo gleda ne samo kao na ljubavnika već i najbližeg prijatelja. Međutim, kako vrijeme curi, tako se u njoj sve lijepe i nekada vrlo jake emocije gase te prema njemu ne osjeća ništa više sem prezira, a on to nikako ne može da shvati.

Djevica - Ribe

Pragmatična Djevica, kao svaki zemljani znak, čvrsto stoji sa obije noge na tlu po kojem hoda hipersenzibilna Riba. Ona u njemu vidi zaštitinika koji će joj pružiti utočište od svih loših stvari i problema u njenom životu, a on u njoj vidi priliku da izvaja idealnu osobu iz svoje vizije. Ona ga svojom ranjivošću dodatno stimuliše da se osjeti izuzetno bitnim, što nevjerovatno hrani Djevičinu sujetu. Njoj se čini da ne postoji jača osoba od nje same kada mu Riba u punom sjaju pokaže svoju nežnu prirodu.

Vremenom kao da se uloge mijenjaju, naoko preplašena i nesnađena Riba postaje pravi igrač koji diktira uslove Djevici. Pošto se ona ne snalazi kada nije u paru, čini sve što je u njenoj moći da zadrži Ribu kraj sebe iako se često pita čemu sve to kad se iz aviona vidi da taj odnos ne funkcioniše.

U toj disfunkcionalnoj koegzistenciji oni mogu da izdrže dosta dugo, ali samo zato što se u njihovim životima pojavljuju treće osobe koje im pružaju ono što im nedostaje u bazičnoj vezi.

Ponekad baš taj ”spoljni faktor” čini da oboje misle da su krizu prevazišli i da će pored svih nesuglasica i različitosti ostati zajedno. Djevica smatra da je dovoljno mudra da može da prozre svaki Ribin korak i plan, međutim … Ona ostaje zapanjena potpunim obrtom kada Riba riješi da izađe iz tog nezdravog odnosa bukvalno bez pozdrava. Djevici nije srce polomljeno zbog toga što je Riba riješila da pljune na sve što su zajedno stvarali i imali već je ubija u pojam kako je mogla da joj tako hladno okrene leđa, zabivši mu nož u ono što je njoj najdragocijenije- Djevičin ego.

Poslije ovakvog razvoja situacije njihov odnos ne može da bude čak ni prividno u redu, jer je Djevica ispunjena jedom dok Riba uživa u potpuno novoj etapi svog života i prilično je ne zanima kako se druga strana osjeća.

Maja Čanović/besnopile.rs© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica