Kafana i žurke prečica do debakla

Glas Srpske
Kafana i žurke prečica do debakla

Santijago - Poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, počeo je na vidjelo da izlazi prljav veš iz svlačionice Čilea, a ukoliko su tačne sve tvrdnje, radi se o grupi raskalašnih momaka kojima su noćni život i zabava mnogo važniji od rezultata nacionalnog tima.

Aktuelni šampion Južne Amerike po imenima sigurno ima jednu od 32 najkvalitetnije reprezentacije svijeta, ali problem je što ta imena, kada se okupe, više razmišljaju kako će se zabaviti i provesti noć, nego da li će savladati idućeg rivala. Čovjek koji je koliko-toliko držao situaciju pod kontrolom bio je Horhe Sampaoli, ali je i on digao ruke poslije osvojenog Kopa Amerike. Jedan novinar tvrdi da mu je sadašnji selektor Argentine do detalja opisao kakav je ko van terena.

- Arturo Vidal je alkoholičar. Čovjek mora na liječenje, kod specijaliste. Potpuno je van kontrole. Jednom me je na letu do Lime pitao da popije flašu piva. Nisam mu dozvolio. Kasnije sam ga vidio sa flašom viskija u rukama. Maurisio Pinilja samo razmišlja o žurkama. Pravio ih je po hotelima sa prostitutkama. Gari Medel obožava da izlazi, ali kažu da više ne pije. Aleksis Sančez nije toliko problematičan. Uglavnom sjedi sam za doručkom, sluša muziku i ne razgovara ni sa kim. Matijas Fernandez uopšte ne igra na nivou koji se od njega očekuje, dok je Eduardo Vargas svaki put sve gori i gori - navodno se jadao Sampaoli.

Iskusni stručnjak nikada javno nije izgovorio ovakve riječi, ali je prije nekoliko mjeseci rekao da se Čile neće plasirati na Mundijal i, na žalost navijača ove selekcije, pogodio.

Poslije debakla u posljednjem kolu kvalifikacija u Brazilu (0:3) na društvenim mrežama oglasila se supruga golmana Klaudija Brava.

- Oni koji nose državni dres to moraju raditi profesionalno. Znam da je većina to i činila, dok su drugi "partijali", pa čak i propuštali treninge jer su bili pijani. Ako vam kopačke pristaju, obucite ih i prestanite plakati, jer sada čitava država plače - napisala je Karla Pardo.

Bravo nije direktno potvrdio navode, ali je rekao da o nekim stvarima treba razgovarati unutar ekipe.

- Nije vrijeme da se prljavi veš iznosi u javnost, to je sve što imam da kažem. Odrasli smo ljudi i svi smo odgovorni za svoje postupke - prokomentarisao je Bravo.

Očigledno je da su problemi unutar ekipe bili preveliki da bi nesumnjivi kvalitet igrača izbio na površinu. Selektor Huan Antonio Pici nije uspio da ponovi Sampaolijev uspjeh, pa će Vidal i drugovi Mundijal gledati na televiziji, ukoliko ih fudbal uopšte zanima u periodu kada nemaju obaveze u svojim klubovima. Vidal je znao da napravi problem i u Juventusu, ali i u Bajernu, a najviše je brljao u domovini, gdje je poslije jednog izlaska slupao skupocjeni "ferari" i samo pukom srećom izbjegao veće posljedice. Sa suzama u očima izvinio se javnosti, ali je prema navodima bivšeg trenera i Karle Pardo nastavio po starom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana