Mirko Mikic, RK Borac m:tel: Jedva čekamo da nas ponese huk sa tribina

Darko Pašagić
Mirko Mikic, RK Borac m:tel: Jedva čekamo da nas ponese huk sa tribina

Banjaluka - Ovako važne utakmice ne igraju se baš svaki dan. Za njih se živi i poslije njih budeš ili na vrhu ili na dnu. Nadam se da ćemo poslije nedjelje biti na vrhu, odnosno da ćemo uraditi ono što se od nas tražilo.

Izjavio je ovo lijevo krilo banjalučkog Borca m:tel Mirko Mikić pred kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji se sutra i prekosutra igra u dvorani" Borik".

U njemu će snage odmjeriti prvaci četiri države, a mjesta među najboljim evropskim ekipama ima samo za pobjednika, koji će se znati u nedjelju nešto prije 22 časa.

- Ukoliko se poslože neke kockice i uz sve to budemo imali maksimalnu podršku sa tribina, vjerujem da možemo stići do zacrtanog cilja zvanog Liga šampiona. Već dugo godina se čeka takva prilika i spremni smo za nju kao nikad do sada. Razmišljamo samo o Austrijancima i kako njih da pobijedimo, a onda mi se čini da će biti sve lakše. Jedva čekamo da počne susret, da nas ponese huk sa tribina prepunog "Borika" do pobjede - naglasio je iskusni prvotimac Banjalučana.

On se osvrnuo i na meč od prije dvije sezone sa Alpla Hardom na kvalifikacionom turniru kada su "crveno-plavi" poraženi u duelu za treće mjesto.

- To je bilo neko drugo vrijeme. Tada smo na turnir otišli praktično bez priprema, situacija u klubu je bila katastrofalna. Sada je sve drugačije i ljepše - nastavio je Mikić.

"Velikan iz Gospodske" ovog ljeta je pretrpio mnogo promjena u igračkom kadru.

- Ne bojim se da će to biti otežavajuća okolnost, jer smo imali dosta vremena da se uigramo. Istina je da Mladen Bojinović i Srđan Trivundža nisu igrali utakmice, ali o njihovom iskustvu ne treba trošiti riječi. Uz sve to, kompletne pripreme su proveli sa nama i to je iskorišćeno za uigravanje - izjavio je Mikić.

Prije početka turnira blaga uloga favorita pripada Austrijancima, ali Banjalučanin se nada da neće biti tako kada započne susret.

- Njihova najveća prednost je iskustvo, jer je ekipa dugo zajedno na okupu. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, trojicu igrača sa prostora bivše Jugoslavije te po jednog Nijemca i Litvanca. Međutim, vjerujem da će ovog puta presuditi voljni momenat i da ćemo se na kraju utakmice mi radovati, a onda potom i u nedjelju poslije finala - dodao je Mikić.

Za ovaj susret vlada veliko interesovanje u gradu na Vrbasu.

- Prodaja karata ide odlično i već je prodato više od po 1.000 ulaznica za prvi i drugi dan. Vjerujem da ćemo uspjeti za oba dana da prodamo po 3.000 odštampanih ulaznica i da će iz prepunog "Borika" otići prava sportska slika o Banjaluci i Republici Srpskoj. Naravno, i da ćemo se na kraju turnira u nedjelju mi radovati plasmanu u Ligu šampiona. Jer Borac, Banjaluka i Republika Srpska to zaslužuju - rekao je direktor "crveno-plavih" Vladimir Branković.

Službena lica

Evropska rukometna federacija odredila je službena lica za kvalifikacioni turnir u Banjaluci. Pravdu će dijeliti dva sudijska para, Francuzi Karim Gasmi i Rauf Gasmi te Poljaci Marek Baranovski i Bogdan Lemanovič. Sudijski delegat na svim mečevima je Čeh Ivan Dolejs, a delegat EHF Janko Požežnik iz Slovenije. Prvi meč na turniru, koji se igra u subotu od 17.30 časova između norveškog Elveruma i holandskog Limburga sudiće Francuzi, a duel austrijske ekipe Alple Hard i Borca m:tel (subota, 20) Poljaci. Na meču za treće mjesto, koji se igra u nedjelju od 17.30 časova, pravdu će dijeliti braća Gasmi, a finale (20 časova) sudiće Baranovski i Lemanovič.

 

Smještaj

Sve gostujuće ekipe tokom dana stižu u Banjaluku. Norvežani će biti smješteni u hotelu "Bosna", a Austrijanci i Holanđani u hotelu "Jelena". Smještaj za službena lica rezervisan je u hotelu "Talija".

Timovi

Borac m:tel

 

Osnovan: 1950. godine.

Grad: Banjaluka

Boja dresova: crveno-plava

Dvorana: "Borik"

Kapacitet: 2.500

Trener: Igor Rađenović

Najveći uspjesi: Prvak Evrope (1), pobjednik Kupa EHF (1), šampion Jugoslavije (7), osvajač Kupa Jugoslavije (10), prvak BiH (3), pobjednik Kupa BiH (5), šampion Republike Srpske (8), osvajač Kupa Republike Srpske (13).

Najbolji igrač: Mladen Bojinović.

Stranci u ekipi: Ratko Nikolić, Tibor Ivanišević, Nikola Milošević, Antonije Pavić, Davorin Vujović (Srbija), Boris Šekarić (Crna Gora).

 

Alpla Hard

Osnovan: 1986. godine.

Grad: Hard

Boja dresova: crveno-bijela

Dvorana: "Športhale em Si"

Kapacitet: 2.500 mjesta

Trener: Markus Burger

Najveći uspjesi: prvak Austrije (5), osvajač Kupa Austrije (5)

Najbolji igrač: Roland Šlinger

Stranci u ekipi: Golub Doknić (Crna Gora), Krešimir Kozina (Hrvatska), Marko Tanasković (Srbija), Feliks Klocel (Njemačka), Dilis Daugirdas (Litvanija).

 

Elverum

Osnovan: 1946. godine.

Grad: Elverum

Boja dresova: crno-bijela

Dvorana: "Elverumhalen"

Kapacitet: 2.200 mjesta

Trener: Kristijan Berge

Najveći uspjesi: prvak Norveške (6), osvajač Kupa Norveške (1).

Najbolji igrač: Andre Lindbo.

Stranci u ekipi: Luka Mitrović (Srbija), Mihael Apelgren, Karl Andres, Viktor Bjerkman (Švedska), Nikolaj Vestergard Mel (Danska).

 

Limburg Lajons

Osnovan: 2008. godine

Grad: Sitard-Gelen, Limburg

Boja dresova: crno-bijelo-žuta

Dvorana: "Topsporthal Fitland DžL"

Kapacitet: 2.500 mjesta

Trener: Monik Tijsterman

Najveći uspjesi: prvak Holandije (1), osvajač Kupa Holandije (1).

Najbolji igrač: Kej Smits.

Stranci u ekipi: Žoao Ramos (Portugalija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana