Čelendžer Banja Luka 2009: Poražen Ivan Navaro

Milan Zubović
Čelendžer Banja Luka 2009: Poražen Ivan Navaro

BANjA LUKA - Trećeg dana na banjolučkom teniskom čelendžeru desilo se i prvo veće iznenađenje. Naime, kvalifikant iz Crne Gore Goran Tošić savladao je drugog nosioca, Španca Ivana Navara sa 7:5, 6:2.

Tako se Crnogorac, koji je trenutno 491. igrač na ATP listi, pobjedom nad 138. igračem svijeta plasirao u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv Juliana Rajštera iz Njemačke. Rajšter je u četvrtfinalu savladao sunarodnika Simona Štadlera rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Prvi set Rajšter je lako riješio u svoju korist, da bi u drugom Štadler pružio mnogo veći otpor, ali je na kraju morao da prizna poraz.

- Nas dvojica se dobro poznajemo tako da je danas bilo dosta teško igrati, ali sam na kraju slavio i plasirao se u četvrtfinale poslije dva seta igre. U sljedećem meču očekujem tešku borbu protiv Goran Tošića, koji je savladao drugog nosioca i igra vrlo dobro, te se nadam da ću ući u polufinale - rekao je Rajšter.

Juče je učesnike turnira primio i ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević, koji je istakao da Vlada posebnu pažnju posvećuje čelendžeru u Banjoj Luci.

- Uvjeren sam da će i osmi ATP čelendžer turnir u Banjoj Luci obilježiti odličan tenis i dobra organizacija.

Direktor turnira Milan Radaković podsjetio je da je ovo najveći teniski turnir u BiH koji se uz pomoć Vlade Republike Srpske i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport održava i u najtežim okolnostima. Supervizor turnira iz Njemačke Hans Jirgen Ohs rekao je da je turnir veoma dobro organizovan, te da igrači imaju najbolji mogući tretman.

Danas su na rasporedu mečevi četvrtfinala, a najviše pažnje privući će susret između velike nade srpskog tenisa Filipa Krajinovića i prvog nosioca, Španca Danijela Himeno Travera. 

Rezlutati:

Dušan Lojda (Češ) - Pere Riba (Špa) 6:2, 6:4, Matve Midlkop (Hol) - Benjamin Balere (Mon) 6:4, 6:3, Loran Rekude (Fra) - Diter Kindlman (Njem) 6:2, 7:6 (6). Dubl: Amir Hadad (Izr)/Filip Marks (Njem) - Jan Minar (Češ)/Jaroslav Pospisil (Češ) 2:6, 7:6 (6), 10:8, Nikola Ćirić (Srb)/Miljan Zekić (Srb) - Tobias Kamke (Njem)/Julian Rajšter (Njem) 4:6, 6:0, 10:5, Džejmi Marej (Vbr) /Džejmi Delgado (Vbr) - Benjamin Balere (Mon)/Žan Rene Lisnar 6:3, 6:1, Atila Balaš (Mađ)/Dušan Lojda (Češ) - Mihail Elgin (Rus)/Denis Matsukevič (Rus) 6:4, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana