Челенџер Бања Лука 2009: Поражен Иван Наваро

Милан Зубовић
Челенџер Бања Лука 2009: Поражен Иван Наваро

БAЊA ЛУКA - Трећег дана на бањолучком тениском челенџеру десило се и прво веће изненађење. Наиме, квалификант из Црне Горе Горан Тошић савладао је другог носиоца, Шпанца Ивана Навара са 7:5, 6:2.

Тако се Црногорац, који је тренутно 491. играч на AТП листи, побједом над 138. играчем свијета пласирао у четвртфинале, у којем ће играти против Јулиана Рајштера из Њемачке. Рајштер је у четвртфиналу савладао сународника Симона Штадлера резултатом 2:0, по сетовима 6:2, 6:4. Први сет Рајштер је лако ријешио у своју корист, да би у другом Штадлер пружио много већи отпор, али је на крају морао да призна пораз.

- Нас двојица се добро познајемо тако да је данас било доста тешко играти, али сам на крају славио и пласирао се у четвртфинале послије два сета игре. У сљедећем мечу очекујем тешку борбу против Горан Тошића, који је савладао другог носиоца и игра врло добро, те се надам да ћу ући у полуфинале - рекао је Рајштер.

Јуче је учеснике турнира примио и министар за породицу, омладину и спорт Проко Драгосављевић, који је истакао да Влада посебну пажњу посвећује челенџеру у Бањој Луци.

- Увјерен сам да ће и осми AТП челенџер турнир у Бањој Луци обиљежити одличан тенис и добра организација.

Директор турнира Милан Радаковић подсјетио је да је ово највећи тениски турнир у БиХ који се уз помоћ Владе Републике Српске и Министарства за породицу, омладину и спорт одржава и у најтежим околностима. Супервизор турнира из Њемачке Ханс Јирген Охс рекао је да је турнир веома добро организован, те да играчи имају најбољи могући третман.

Данас су на распореду мечеви четвртфинала, а највише пажње привући ће сусрет између велике наде српског тениса Филипа Крајиновића и првог носиоца, Шпанца Данијела Химено Травера. 

Резлутати:

Душан Лојда (Чеш) - Пере Риба (Шпа) 6:2, 6:4, Матве Мидлкоп (Хол) - Бењамин Балере (Мон) 6:4, 6:3, Лоран Рекуде (Фра) - Дитер Киндлман (Њем) 6:2, 7:6 (6). Дубл: Aмир Хадад (Изр)/Филип Маркс (Њем) - Јан Минар (Чеш)/Јарослав Посписил (Чеш) 2:6, 7:6 (6), 10:8, Никола Ћирић (Срб)/Миљан Зекић (Срб) - Тобиас Камке (Њем)/Јулиан Рајштер (Њем) 4:6, 6:0, 10:5, Џејми Мареј (Вбр) /Џејми Делгадо (Вбр) - Бењамин Балере (Мон)/Жан Рене Лиснар 6:3, 6:1, Aтила Балаш (Мађ)/Душан Лојда (Чеш) - Михаил Елгин (Рус)/Денис Матсукевич (Рус) 6:4, 6:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана