Bijeljinci u finišu šokirali Grbavicu

Igor Stanišić
Bijeljinci u finišu šokirali Grbavicu

Sarajevo - Fudbaleri Radnika napravili su veliko iznenađenje u drugom kolu Premijer lige BiH, pošto su na sarajevskoj "Grbavici" savladali Željezničar sa 2:1.

Domaćin je do vođstva došao u 57. minutu, kada je Jovan Blagojević ubacio loptu, a Damir Sadiković glavom matirao golmana Radnika Asmira Avdukića. Senzacionalni preokret uslijedio je u samom finišu susreta. Osam minuta prije kraja Mladen Žižović je centrirao, a Marko Obradović smjestio loptu u mrežu iza leđa nemoćnog čuvara mreže Željezničara Marijana Antolovića. U 85. minutu Sarajlije su mogle doći do vođstva, ali je volej udarac Ognjena Đelmića Avdukić krajnjim naporom odbranio. U drugom minutu sudijske nadoknade, poslije kontranapada, Dejan Maksimović, koji je ušao u igru u 88. minutu, uspio je donijeti pobjedu vrijednu tri boda.

Time su Bijeljinci nastavili sa sjajnom tradicijom koju imaju na "Grbavici", gdje su u šest premijerligaških susreta zabilježili jednu pobjedu, četiri remija i samo jedan poraz. Jedini neuspjeh Radnika je doživio prije skoro osam i po godina, tačnije 18. aprila 2007, kada je bilo 1:0 za domaćina.

- Mislio sam da će trener Željezničara Milomir Odović na više pozicija staviti svježije igrače i prvu postavu sačuvati za revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv belgijskog Standarda, ali sam bio iznenađen da je toliko prvotimaca počelo utakmicu. Već tada mi je bilo jasno da ta ekipa "Želje", koja je odigrala tri utakmice u osam dana, jednostavno neće moći da izdrži 90 minuta ako zapnemo. Na poluvremenu sam rekao igračima da će sljedećih 15 minuta odlučiti pobjednika. Međutim, pokazalo se da sam pogriješio, a još jednom se potvrdilo da imamo jednu od najspremnijih ekipa u ligi i nije čudno što smo došli do preokreta u samom finišu - istakao je trener Radnika Slavko Petrović.

On je napomenuo da plan Bijeljinaca i poslije odličnog starta i šest bodova u prva dva kola ostaje isti, a to je da se obezbijedi opstanak.

- Šest ekipa ispada, zato je ovo jedna od najluđih sezona. Šest bodova je super na startu šampionata, ali nas to ne smije zavaravati i moramo ostati do kraja dosljedni našeg cilja. Sigurno da će i nama doći kriza, ali nadam se da ćemo na kraju sezone izboriti opstanak - dodao je Petrović.

U nedjelju naveče odigrana je još jedna utakmica drugog kola, u kojoj je Široki Brijeg na "Pecari" savladao Vitez sa 5:1 (Vagner 2, 13, Menalo 9, 69, Kožulj 45 - Kantar 40), a sa dva gola napadač domaćina Vagner Santos Lago stigao je do 102. gola u Premijer ligi. U posljednjem meču ovog kola sinoć su u Travniku igrali istoimeni domaćin i aktuelni šampion Sarajevo.

Krstajić

Predsjednik Radnika Mladen Krstajić odao je priznanje igračima koji su izvojevali pobjedu na "Grbavici".

- Igrači su odigrali maestralno te pokazali da imaju karakter i veliku želju za dobrim rezultatom. Nije lako uzeti bodove na "Grbavici", pogotovo protiv Željezničara, koji igra kvalifikacije za Ligu Evrope. To je bio dodatni motiv za naše igrače da pokažu svoj kvalitet. Poslije ove utakmice ne smijemo se opustiti i podleći euforiji, nego treba da zapnemo i da već u narednom kolu ovjerimo tri boda osvojena na "Grbavici" - poručio je Krstajić.

Svi mečevi na "Grbavici"

15. april 2006.   0:0

18. april 2007.   1:0

23. septembar 2012.      1:1

25. avgust 2013.  2:2

8. april 2015.     1:1

2. avgust 2015.    1:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana