Бањалучани пред добијањем лиценце

Дарко Пашагић
Бањалучани пред добијањем лиценце

Бањалука - Управа Фудбалског клуба Борац потписала је репрограме дугова са свим потражиоцима и сада не постоји ниједна препрека да добије лиценцу за наступ на међународној сцени.

То тврди предсједник клуба са Градског стадиона Драшко Илић који вјерује да Бањалучани неће имати сметњи у наредном периоду.

- Технички дио за добијање лиценце одавно смо испунили, а сада сматрам да смо завршили и остали посао. Колико знам тренутно не постоји више ниједна препрека да добијемо лиценцу. Постоји могућност да из ФС БиХ буду хтјели на увид додатне папире, али самим тим се онда и продужава рок да добијемо тај за нас и те како вриједан папир - нагласио је Илић.

"Црвено-плави" су се пласирали у полуфинале Купа БиХ, а послије 18. кола Премијер лиге налазе се на петом мјесту са реалним шансама да кроз једно од ова два такмичења изборе пласман на међународну сцену.

- Вјерујем да ћемо успјети да се изборимо за једно од мјеста које води у Европу. Међутим, не желимо да нам се понови прошла сезоне када због лиценце нисмо заиграли на међународној сцени. У овом тренутку је најважније да смо до 31. марта сву потребну документацију предали у Фудбалски савез БиХ и сада очекујемо најбоље - истакао је Илић.

По ријечима директора клуба Роберта Зрилића јуче је у Сарајево са свим потписаним репрограмима отпутовао клупски секретар Синиша Рачић.

- Сви повјериоци су имали разумијевања за наше проблеме и од срца сам им захвалан што смо нашли заједнички језик. Уколико изборимо пласман на европску сцену, циљ свих нас је да не будемо пасивни посматрачи, јер је велика жеља да елиминишемо бар једног ривала, што би аутоматски значило прилив велике количине новца у нашу касу, који био потом био прослијеђен повјериоцима - рекао је Зрилић.

Он је у друштву Илића и јуче боравио у Аустрији, гдје су настављени разговори са тамошњим клубовима и остваривани контакти са потенцијалним пословним партнерима. Договор је већ постигнут са предузећем за израду соларних панела ПВИ из Клагенфурта.

- Надам се да ћемо успјети да на Градски стадион поставимо соларне панеле и тако знатно уштедимо на потрошњи електричне енергије. Договорена је и пословно-техничко-спортска сарадња са бундеслигашем Вофсбергером, а за данас су планирани разговори са челници Аустрије из Беча - додао је Зрилић који је заједно са Илићем у главном граду Аустрије синоћ посматрао пријатељску утакмицу репрезентације ове земље и БиХ.

Јавна установа

Предсједник Борца Драшко Илић истиче да у клубу желе да покрену иницијативу да и Градски стадион добије статус јавне установе, као што је са Спортском двораном "Борик".

- Ако је нешто заслужило да буде јавна установа то је Градски стадион. Покренућемо и то питање, јер је "Борик" сада добио буџет, којим плаћају обавезе, док ми то радимо од новца који је намијењен за финансирање спорта - рекао је Илић.

Мали износ

У Борцу нису задовољни са 250.000 марака, колико ће им град Бањалука из свог буџета уплатити за 2015. годину.

- Сав износ отићи ће на крпљење рупа и за клуб и играче не остаје ништа. Борац нема нити марке подршке од града, јер тиме што нам је дат стадион на управљање направљен је велики трошак клубу. Морамо да плаћамо режије и одржавање стадиона, а уз то морамо да имамо и минимум десет радника. Наша жеља је да се стадион врати у надлежност града, а да наше буде само да истрчимо на терен и одиграмо утакмице - рекао је предсједник Драшко Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана