Звезда тражи наставак серије

Агенције
Звезда тражи наставак серије

Београд - Кошаркаши Црвене звезде покушаће вечерас да наставе феноменалан низ побједа ове сезоне.

"Црвено-бијели" су максимални ове сезоне и остварили су четири побједе у Јадранској лиги и једну у Евролиги. Београђани ће вечерас од 18 часова гостовати Нептунасу у Клаипеди у другом колу елитног европског такмичења. Тренер Звезде Дејан Радоњић истакао је да литвански представник није аутсајдер и да се без потребе ствара атмосфера у којој се његов клуб види као фаворит у предстојећем мечу.

- Ствара се амбијент да је Нептунас аутсајдер, али то је опасна екипа, посебно на домаћем терену. Идемо на победу, то нам је жеља, као и у свакој утакмици. Када је обављен жријеб нису имали формирану екипу и сада су знатно јачи и искуснији него што су били прошле сезоне. Показали су да су јако озбиљна екипа са свим карактеристикама литванске кошарке - казао је Радоњић.

Према његовим ријечима предстојећа утакмица биће историјска за Нептунас јер се први пут игра евролигашки дуел у њиховом граду.

- То може да доведе до ситуације да они одиграју и изнад свог максимума. С друге стране победили смо Галатасарај и добро је што смо овако почели, али треба бити спреман и на друге ситуације. Даћемо све од себе, али да оставимо иза себе Олимпијакос, Галатасарај, Лаборал и Валенсију, колико је то реално - упитао је Радоњић слегавши раменима.

ПАРОВИ

Група А

Уникс - Реал Мадрид (петак, 17)

Жалгирис - Нижњи Новгород (петак, 18.45)

Динамо Сасари - Анадолу Ефес (петак, 20.45)

 

Група Б

ЦСКА - Макаби (18)

Лимож - Цедевита (петак, 20)

Уникаха - АЛБА (петак, 20.45)

 

Група Ц

Бајерн - Панатинаикос (20.45)

Туров - Фенербахче (21)

Армани - Барселона (21)

 

Група Д

Нептунас - Црвена звезда (18)

Галатасарај - Валенсија (19)

Олимпијакос - Лаборал Кућа (петак, 20.30)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана